Bezienswaardigheden in de Dordogne

Na Parijs heeft de Dordogne de meeste monumenten, maar liefst 45 kastelen, 12 grotten die open zijn voor het publiek. In dit gebied zijn ook Limeuil en Périgueux, een van de mooiste plaatsen van Frankrijk, te bewonderen.

Bergerac

Dit stadje ligt in een streek die door wijnbouw wordt gedomineerd, er is dan ook een wijn die de naam van de stad draagt. Het is een prachtige stad gelegen aan de rivier de Dordogne. Iedere maandag en woensdag is er een grote markt en in het hoogseizoen is er ieder weekend een jazzconcert op een van de mooie pleinen in het centrum.

Beynac

Benynac hoort net als Limeuil tot een van de mooiste dorpen in Frankrijk. Dit dorp is vooral bekend door het kasteel dat op een 150 meter hoge rots boven het dorp uitrijst. Met een boottocht van 50 minuten over de rivier de Dordogne krijg je een goede indruk van dit prachtige plaatsje.

Limeuil

Limeuil staat op de lijst van de mooiste plaatsen in Frankrijk. In het plaatsje is een prachtig kasteel te vinden met mooie grote tuien. Onderaan het dorp zit een glasblazerij. Wil je een mooi uitzicht over Limeuil? Voor 7 euro bezoek je het uitzichtpunt in Limeuil.

Périgueux

Deze middeleeuwse stad heeft veel mooie bouwwerken zoals de indrukwekkende kathedraal Saint-Front. De stad heeft veel smalle straatjes en leuke winkeltjes, ook is er iedere woensdag en zaterdag een hele gezellige markt, waar veel groenten, fruit en foie gras te koop is.

Toeristen kopen vers fruit op de markt

Toeristen kopen vers fruit op de markt


Aardbeien op de markt in Perigeux

Aardbeien op de markt in Perigeux

blikken met foie gras op de markt in Perigeux

blikken met foie gras op de markt in Perigeux

Verse eieren van de markt

Verse eieren van de markt

Sarlat

Sarlat is de populairste stad in de Dordogne, de stad is geheel autovrij, waardoor er ongestoord gewandeld wordt. Vooral het grote plein met de kathedraal St Sacerdos vormt de blikvanger van deze prachtige middeleeuwse plaats. Ook het stadhuis en het maison de la Boétie, het geboortehuis van Étienne de La Boétie, een bekende Franse dichter, moet je bij een bezoek aan Sarlat zeker bekijken.

Grotten in de Dordogne

Tussen Rouffignac en Fleurac vind je Grotte de Rouffignac, waar je per trein de grot verkent. De grotten stammen uit de prehistorie, dit is goed te zien aan de prehistorische afbeeldingen die door kunstenaars uit die tijd in de muren zijn gekerfd. Vlakbij Les Eyzies-de-Tayac ligt Grotte du Grand Roc, dit is een kleine druipsteengrot die je onder leiding van een gids te zien krijgt. De prachtige druipsteenformaties lijken soms net kristal of koraal te zijn.

Grotte du Grand Roc, vlakbij Les Eyzies-de-Tayac