Vervoer in Saksen

Om naar de provincie Saksen te reizen zijn er diverse mogelijkheden. Zowel voor avonturiers als reisliefhebbers. Met een gevarieerd aanbod aan transportopties, kunnen reizigers genieten van zowel gemak als flexibiliteit.

Fietsen langs de  Großräschener See in Herzen der Lausitz.

Fietsen langs de Großräschener See in Herzen der Lausitz.

Reizen naar Saksen

Een populaire keuze is reizen per trein. Het uitstekende Europese treinnetwerk verbindt Nederland en Saksen met comfortabele en snelle verbindingen. Reizigers kunnen kiezen voor hogesnelheidstreinen (ICE) of intercity-verbindingen (IC). Binnenkort is er de mogelijkheid om met een nachttrein naar Saksen te reizen.

Met de auto

Voor wie graag de auto prefereert, gaat rijden. Met goed onderhouden snelwegen en pittoreske landwegen kunnen reizigers genieten van schilderachtige tussenstops onderweg. Deze keuze biedt flexibiliteit om verborgen in Saksen te ontdekken.

BMW fabriek in Leipzig

Met het vliegtuig naar Saksen

Vliegen is een alternatief voor wie snelheid wil. Vanaf de luchthaven van Schiphol, vlieg je naar Dresden en Leipzig/Halle in Saksen. Eenmaal in Saksen maak je gebruik van het uitgebreide openbaar vervoer of huur je een auto om de provincie te verkennen. Vind voordelige vluchten naar Saksen met Skyscanner.

 

 

Kortom, er zijn diverse mogelijkheden om van Nederland naar Saksen te reizen, elk met zijn eigen voordelen. Of je nu kiest voor treinen, auto’s of vliegtuigen, een boeiend avontuur wacht op je tijdens je reis naar Saksen.