Fulda

De barokke stad Fulda werd van 1803 tot 1806 geregeerd door koning Willem I. De voorvader van onze huidige koninklijke familie. Prins Willem Frederik, was een geliefd man in zijn vorstendom Fulda en Corvey. Zijn stadspaleis in Fulda is een elegant bouwwerk dat door vele toeristen wordt bezocht.

 

Tot 28 augustus 2022 vindt de grote zomertentoonstelling Design & Dynastie in Fulda plaats. We vieren dit jaar de 250e verjaardag van onze eerste koning Willem I. De grandeur van de locatie, het omringende park, de collecties van de Koninklijke Verzamelingen en het vakwerk van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en fotografen zullen de bezoekers verrassen. Lees alles over deze schitterende tentoonstelling.

Nicole Uniquole en Maarten Spruyt

Fulda is een oase van rust naast de grote buursteden zoals Frankfurt die ook in Hessen liggen. Gastvrij en fijn om er vakantie te vieren of voor een citytrip.

Reizen naar Fulda

Vanaf Utrecht naar Fulda is het ongeveer 450 kilometer rijden met de auto. Een rit van zeker 5 uur. Wie comfortabel naar Fulda wil boekt de ICE trein met een korte overstap in Frankfurt. Dan ben je ook 5 uur onderweg en reis je in comfort. Zeker de 1e klasse van DB is niet veel duurder en heerlijk reizen.

ICE trein met overstap in Frankfurt

 

Vliegtickets naar Fulda

Wil je met het vliegtuig naar Fulda? Zowel KLM als Lufthansa vliegen naar de luchthaven Flughafen Frankfurt am Main bij Frankfurt. Vanaf Frankfurt pak je dan de ICE trein naar Fulda. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar FRA. Bekijk de ticket aanbiedingen!

 

Bezienswaardigheden in Fulda

De stad Fulda staat vol met bezienswaardigheden die je moet zien tijdens je stedentrip Fulda of als onderdeel van de Oranjeroute. Door de hele stad vindt je de typische Duitse vakwerkhuizen. Dit zijn de top 5 Fulda bezienswaardigheden:

  • Stadtschloss Fulda
  • Slot Fasanerie
  • Oranjerie
  • Dom van Fulda
  • Burg Fürsteneck

 

Stadtschloss Fulda

Het barokke Stadtschloss Fulda dateert uit het begin van de 18e eeuw. Dit was het huis van Willem Frederik van Oranje. Het kasteel is dagelijks te bezichten en veel van de vertrekken zijn in originele staat. In het slot is tot 28 augustus 2022 de tentoonstelling Design & Dynastie te zien. Delen van het geobouw zijn in gebruik door de gemeente Fulda als gemeentehuis.

Het heeft een grote tuin, de Schlossgarten. een grote groene oase middenin Fulda. Hier vind je ook de oranjerie, wederom in barok stijl.

Schloss Fasanerie

De Fasanerie was tot de 19e eeuw de zomerresidentie van prins Willem Frederik van Oranje als hij in Fulda verbleef. Het slot is gebouwd als een zomerresidentie volgens hetzelfde principe als Paleis Het Loo. Op 3 verschillende hoogtes die zich aanpassen naarmate je dichterbij het hoofdgebouw komt.

De zomerresidentie

Het ligt op een kwartier rijden van Fulda in Eichenzell. Op het terras is het heerlijk lunchen op warme dagen.

Op het terras wordt een voortreffelijke lunch geserveerd.

Het museum in het slot is open voor bezoek en er worden rondleidingen gegeven. De porseleinen verzameling is ook zonder gids te bekijken. Ook voor de kleinsten zijn er speciale kinderrondleidingen.

Het museum

Naast het slot ligt een Biergarten waar een lekker biertje gedronken kan worden. Voor de residentie kan men lunchen in de koelte van grote parasol.

 

Dom van Fulda

De Dom zu Fulda bepaalt in grote mate de skyline van Fulda. Het gebouw torent hoog uit boven de stad. Leuk om te weten is dat het plein voor de Fuldaer Dom ook gebruikt wordt voor (klassieke) concerten. Ook deze Dom is in Barokke kunststijl gebouwd. In november 1980 werd de kerk wereldnieuws toen de bekende paul Johannes Paulus II de Dom bezocht. Meer dan 1000.000 mensen verzamelende zich om een glimp van de paus op te vangen. De dom is ook virtueel te bezoeken.

De Dom van Fulda

De Dom heet ook wel Sint-Salvatorkathedraal en is sinds 1752 de kathedraal van het bisdom Fulda. Sint-Bonifatius ligt begraven in de Dom. In het museum dat naast de Dom staat kun je de dolk bezichtigen waarmee Bonifatius werd vermoord op 5 juni 754 n.Chr. in Dokkum.

Bonifatius op een verkeerslicht voor voetgangers in Fulda

Bonifatius op een verkeerslicht voor voetgangers

 

Burg Fürsteneck

Dit kasteel bestaat al sinds 1250 en was onderdeel van de abdij van Fulda. Tegenwoordig is de deelstaat Hessen eigenaar van het kasteel, dat open is voor het publiek.

Hotels in Fulda

Volgens Booking.com zijn er meer dan 70 hotels in Fulda. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips. Opvallend is dat grote hotelmerken zoals Marriott geen hotels rondom Fulda heeft. Wel vind je er een Hilton hotel en prachtige kleinere 3 en 4-sterren hotels. Naast het congrescentrum ligt een groot hotel dat aan alle eisen van de hedendaagse reiziger voldoet zowel vakantiegangers als zakenreiziger. En dat is inclusief een bierstube om aan het einde van de dag te ontspannen. Leuk detail is dat Hotel Esperanto een winkeltje heeft waar je lokale producten uit de regio van Fulda koopt.

 

 

Verderop in de stad ligt het Aparthotel Fulda. Volgens eigen zeggen een design hotel midden op de Gemüsemarkt 1, in Fulda. Dit hotel ligt centraal.

Het gebouw waar boutique Hotel Platzhirsch gevestigd is zou er bijna niet meer in deze staat geweest zijn. Bij een verbouwing van het voormalig Telekom gebouw werden de panelen per ongeluk verwijderd en bleken ze niet meer leverbaar te zijn. Snel ingrijpen voorkwam dat de kenmerkende rode stenen toch geplaatst konden worden. Het 4****-hotel ligt aan de Unterm Heilig Kreuz 3-5 in Fulda en biedt eigen parkeerplaatsen en verhuurt fietsen. Ideaal om de stad te verkennen.

Hotel Platzhirsch

 

Eten en drinken in Fulda

Bij restaurant de Goldener Karpfer staat de gast nog steeds op de 1e plek. En dat merk je. Van vriendelijke ontvangst met een glas sekt tot aan de perfecte bereiding van een schnitzel, zo lekker heb je nog nooit een schnitzel gegeten. De bediening is snel en bijna onzichtbaar. Precies zoals het hoort in dit topklasse restaurant in Fulda.

Gedekte tafel op het terras van de Goldener Karpfer

De perfecte schnitzel

 

5 Tips van het verkeersbureau van Fulda

Om je verblijf in Fulda goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 3 tips:

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Hessen om in de vakantiestemming te komen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Fulda

Tourismus und Kongressmanagement Fulda

Bonifatiusplatz 1
36037 Fulda
Duitsland
Telefoon: +496611021813


Facebook: facebook.com/fulda.stadt.leben
YouTube: youtube.com/channel/UCshuKS6saPd2uoqJvYZXM-g
Instagram: instagram.com/fulda.stadt.leben/

 

Neem contact op met Tourismus und Kongressmanagement Fulda

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Fulda