Bezienswaardigheden in Hamburg

Niet alleen is er veel te doen in Hamburg. Er is ook ontzettend veel te zien! Alleen al de karakteristieke haven en de historische binnenstad van Hamburg staan garant voor een aantal prachtige uitzichten.

Rathaus

Het Rauthaus in Hamburg staat bekend als een van de meest indrukwekkende monumenten in Duitsland. Het regeringsgebouw ligt aan rivier de Alster en beschikt over schitterende tentoonstellingen, architectonische details en een indrukwekkende binnenplaats. Tijdens de rondleiding door het gebouw kom je alles te weten over de bijzondere historie van het Rathaus.

Adres: Rathausmarkt 1, 20095 Hamburg
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 / Tijden van de rondleidingen: maandag t/m donderdag 10:00 tot 15:00, vrijdag 10:00 tot 13:00, zaterdag 10:00 tot 17:00 en zondag 10:00 tot 16:00.
Prijs: €4

St. Michaeliskirche

Een van de eye-catchers van Hamburg is de St. Michaeliskirche op de Ludwig-Erhard strasse. Deze kerk is 132 meter hoog en tevens de grootste kerk in Hamburg. Door zijn enorme hoogte is de kerk een belangrijk onderdeel van de karakteristieke skyline van Hamburg en al eeuwen een belangrijk herkenningspunt voor schepen die over de Elbe varen. Boek een toer door de kerk en vergeet niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende toren voor een schitterend uitzicht over de stad.

Adres: Englische Planke 1, 20459 Hamburg
Openingstijden: Maandag t/m donderdag
Prijs: Gratis / Rondleidingen €4 / Torenbezoek €5 / Rondleiding én torenbezoek €7

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Krameramtswohnungen

Vlakbij de St. Michaeliskirche vind je de Kramenamtswohnungen. Deze schattige kleine huisjes van baksteen en hout zijn de laatste historische bouwwerken uit de 17e eeuw die in Hamburg bewaard zijn gebleven. De huizen werden ooit gebouwd voor de weduwen van overleden leden van het gilde van kleine winkeliers en huisvesten vandaag de dag een aantal kleine winkels, restaurants en een klein zomermuseum.

Adres: Krayenkamp 10-11, Hamburg (Neustadt)

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan