Historie van de Eifel

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
De Eifel is het oostelijk deel van het middelgebergte Eifel-Ardennen en wordt ook wel de Duitse Ardennen genoemd. Het ligt ten noorden van de rivier de Moezel en ten westen van de Rijn. In het verleden waren er in de Eifel sterke vulkanische activiteiten. De vulkaanuitbarstingen hebben ook duidelijke sporen achtergelaten. Het grootse deel van de Eifel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België.

Vulkaaneifel

De Vulkaaneifel is een gedeelte van de Eifel dat in het zuid-oosten van de Eifel ligt. De laatste vulkaanuitbarstingen vonden 10.000 jaar geleden plaats. Deze uitbarstingen hebben duidelijke sporen in het landschap van de Eifel achtergelaten. Door de uitbarstingen zijn kraters ontstaan, die zich gevuld hebben met grondwater en ‘Maare’ worden genoemd.

 

Dit zijn de leukste plekken in de Eifel

Je kunt deze Eifel tips, die niet op de site staan, nu gratis in je e-mail ontvangen. Ook doen we er een plattegrond bij van de Eifel.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Nationaal Park Eifel

In het noorden van de Eifel is sinds 2004 het ‘Nationaal Park Eifel’ opgericht. In dit park leven talloze beschermde planten- en diersoorten.