Cyprus

Hoewel van beperkte omvang (ca 100 bij 200 km), is Cyprus met zijn enorme diversiteit in natuur, steden en culturele bezienswaardigheden een wereld op zich. Het eiland kenmerkt zich daarnaast door eindeloze zomers, hartverwarmende gastvrijheid, heerlijk eten en zeer goede wijnen.
cyprus landschap

Kopiaste op Cyprus

Het Cyprus Verkeersbureau is gevestigd in Amsterdam en biedt gratis informatieve brochures en land/regio kaarten van Cyprus. Op Cyprus zelf kan men terecht bij de kantoren van de Deputy Ministry of Tourism oftewel DMT. Deze Cypriotische VVV’s zijn te vinden in de centra van alle toeristische plaatsen. Door de diversiteit van het eiland is het van belang dat vakantiegangers de juiste plaats kiezen voor hun ideale vakantie en daar helpt het Cyprus Verkeersbureau graag bij.

Hoofdstad Lefkosia

De hoofdstad van Cyprus kennen veel mensen wel uit het bekende liedje van de Zangeres zonder naam: Mandolinen in jawel, Nicosia. Dit is echter de naam die wij Nederlanders aan de stad hebben gegeven, de Griekse naam is Lefkosia. Lefkosia is de grootste stad van Cyprus en telt ongeveer 310.000 inwoners. Naast een groot aanbod aan moderne winkels, hippe bars en restauranten kent de stad een authentiek deel vol smalle straatjes en taverna’s, Laiki Geitonia genaamd. In Lefkosia zijn allerlei culturele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals een huis uit de Ottomaanse tijd, Venetiaanse stadsmuren en indrukwekkende musea. Bijzonder aan de stad is dat de ‘Green line’, de demarcatielaan die Cyprus scheidt in een Grieks-Cypriotisch en een door Turkije bezet deel, dwars door de stad loopt.

 

Dit zijn de leukste plekken op Cyprus

Je kunt deze Cyprus tips, die niet op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond bij.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Cultuur én natuur op Cyprus

De Cypriotische beschaving gaat tot wel 11.000 jaar terug en in die tijd is Cyprus overheerst door allerlei landen en volkeren, die allemaal hun sporen op het eiland hebben achtergelaten. In het Troodosgebergte, een van de mooiste natuurgebieden op Cyprus, zijn 10 bijzondere Byzantijnse kerken en kloosters te vinden die op de lijst van UNESCO voorkomen. De kustplaats Pafos staat door zijn vele archeologische opgravingen in zijn geheel op deze lijst. Naast het Troodos is ook het Akamas schiereiland in het uiterste westen van het eiland een prachtig natuurgebied. In beide gebieden zijn wandelroutes van verschillende niveaus uitgezet, kan men mountainbiken en worden jeepsafari’s georganiseerd. Blijf op de hoogte van Cyprus met onze gratis nieuwsbrief!

Jaarlijkse festivals op Cyprus

Met name in de zomer worden op Cyprus allerlei culturele festivals georganiseerd. Zo vindt in augustus het Fengaros Festival plaats in Kato Drys, meestal eind augustus/begin september het Wijnfestival in Limassol en wordt in de haven van Pafos tijdens het Pafos Aphrodite Festival ieder jaar een bekende opera opgevoerd. (2019:Macbeth, 2018: Il Barbiere di Siviglia, 2017:Die Entführungs aus dem Serail).

Naast culturele evenementen worden er op Cyprus het hele jaar door allerlei sportevenementen georganiseerd zoals; de DP World Tour (Golf), de Cyprus Rally, de Sunshine cup, de L’étape by Tour de France en meerdere marathons en zelfs triatlons.

Cyprus facts

  • Beste reisperiode voor een strandvakantie: mei t/m oktober
  • Beste reisperiode voor een actieve vakantie: oktober t/m mei
  • Tijdsverschil: 1 uur later dan in Nederland
  • Luchthavens: Pafos en Larnaka
  • Vliegduur: ca 4 uur
  • Betaalmiddel: Euro

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Cyprus

Cyprus Verkeersbureau – Toeristische Dienst van Cyprus

Nieuwe Keizersgracht 58
1018 DT Amsterdam
Nederland
Telefoon: +31206244358


Twitter: twitter.com/visitcyprus
Facebook: facebook.com/visitcyprus.netherlands
YouTube: youtube.com/user/visitcyprus
Pinterest: pinterest.com/visitcyprus
Instagram: instagram.com/visitcypruscom

 

Neem contact op met het Cyprus Verkeersbureau: Cyprus Deputy Ministry of Tourism

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Cyprus ontvangen*

Kaart van Cyprus