Vervoer in Antwerpen

vervoer-icoon-verkeersbureaus
Zowel voor een korte citytrip als een lang weekend weg is Antwerpen een leuke stad. Deze bruisende stad biedt volop mogelijkheden voor zowel cultuur- als winkelliefhebbers en is makkelijk bereikbaar.

Om in Antwerpen te komen kun je reizen met

  • Trein
  • Auto
  • Bus

In Antwerpen zijn goede openbaar vervoer voorzieningen zoals bus, metro en tram.

Met de trein naar Antwerpen


De Thalys brengt je binnen 2 uur naar Anterwerpen, de plek voor Vlaamse frietjes. Vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal reis je comfortabel met de trein naar Antwerpen Centraal. In de Thalys is overal aan gedacht, niet alleen door de inrichting maar ook door de faciliteiten heeft de trein een internationale uitstraling.

In het buffetrijtuig bestel je tijdens de reis een lekker drankje zoals koffie of thee en een hapje. En reis je in comfort 1? Dan geniet je niet alleen van extra beenruimte, gratis WiFi, maar ook van een maaltijd die bij jou aan de stoel geserveerd wordt.

Met de auto

Reis je graag per auto, maar niet vanuit Nederland? Huur een auto voor je reis naar Antwerpen op alamo.nl

Met het vliegtuig

Vlieg snel en voordelig vanuit Amsterdam naar Antwerpen. Vind voordelige vluchten naar Berlijn met Skyscanner.

Fietsen huren in Antwerpen

De huurfiets is het perfecte vervoersmiddel om Antwerpen te verkennen. Wil je vooraf zeker zijn van een fijne en veilige fiets? Huur dan bij het Nederlandse bedrijf Bajabikes. De ervaren Nederlandse gids laat je alle hoogtepunten van de stad zien in een tour van ongeveer 2 uur. Op je gehuurde fiets rijd je door het historische centrum, de diamantwijk en meer. Je boekt op bajabikes.com/antwerpen de highlights tour en betaalt pas bij aanvang van de fietstoer. En mocht de citytrip planning wijzigen? Dan kun je altijd gratis de geboekte fiets reservering annuleren of wijzigen. Wel zo handig én veilig.

De fietstour in Antwerpen brengt je ook langs MAS; Museum aan de Stroom

De fietstour in Antwerpen brengt je ook langs MAS; Museum aan de Stroom