Andorra

Andorra is een onafhankelijk staat gelegen in de oostelijke Pyreneeën, tussen Frankrijk en Spanje. Het land staat bekend om taxfree winkelen en de goede zomer en winter activiteiten die er mogelijk zijn.

Reizen naar Andorra

De officiële taal is Catalaans maar door de diversiteit van nationaliteiten van de vaste bewoners zijn andere talen zoals het Spaans, Frans en Portugees ook ruim vertegenwoordigd. Blijf op de hoogte van Andorra met onze inspirerende nieuwsbrief vol Andorra en tax-free tips!

Skiën in Andorra

In Vallnord vindt u meer dan 90 km piste in drie sectoren, Arcalis, Pal en Arsinal, en 200 km piste in Grand-Valira, het grootste skigebied van de Pyreneeën. De twee stations zijn op verschillende manieren toegankelijk, met als belangrijkste de skiliften van Vallnord in La Massana en de Funicamp naar Encamp waarmee men Grandvalira kan bereiken. Beide stations bieden een veelvoud aan activiteiten voor alle leeftijden; om zorgeloos te kunnen genieten van het skiën, kunt u de kinderen achterlaten in sneewcrèches waar ze spelenderwijs de sneeuwwereld ontdekken en allerlei avontuurlijke spelletjes kunnen doen.

Vissen in Andorra

De meren en rivieren van Andorra vormen weergaloze visgebieden. Het visseizoen begint half april en duurt tot eind september. Om deze tak van sport te mogen beoefenen heeft u wel een visvergunning nodig. Bij de VVV-kantoren kunt u meer informatie krijgen over intensief vissen, vissen met teruggooi en de natuurlijke bevolking.

Geniet van de bergen: klettersteigen, rotsbeklimmingen, canyoning….

Het Vorstendom Andorra heeft 16 klettersteigen, 8 klimmuren en 12 klimpaden, zodat liefhebbers van bergsporten een unieke ervaring kunnen opdoen. Deze takken van sport kunnen in bijna alle parochies worden beoefend. U kunt ook gebruik maken van de diverse klim- of kunstmuren waar u de techniek van het rotsbeklimmen onder de knie kunt krijgen. Een andere activiteit die u in het land kunt ondernemen is canyoning, waarbij het afdalen langs rivieren wordt gecombineerd met rotsbeklimmen en waar u vertrouwd kunt raken met de beoefening van deze tak van sport in groepen of met het gezin. Alle voorzieningen, zowel indoor als outdoor, zijn geschikt voor een breed publiek: u kunt de vallei onder uw voeten voelen.

 

 

Speel golf en pitch & putt in de prachtigste valleien…

In Andorra kunt u worden worden ingewijd in de wereld van golf en pitch & putt, twee takken van een in opkomst zijnde sport. Golfliefhebbers kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Grandvalira Golf Soldeu, gelegen op 2.250 m hoogte, de hoogste golfbaan van Europa. Voor beoefenaars van pitch & putt bieden de valleien van het Noorden faciliteiten in twee centra: Golf Par 3 Vall d’Ordino en Pitch & Putt El Torrent, in la Massana. Zowel beginners als gevorderden kunnen hun favoriete sport beoefenen in een bevoorrechte natuurlijke omgeving, waar zij gebruik kunnen maken van alle faciliteiten van mei t/m september.

Doorkruis het land per mountainbike…

Liefhebbers van deze discipline kunnen terecht in drie grote gebieden die speciaal zijn toegerust voor mountainbiken: het Grandvalira Mountain Bike Park, het Vallnord Bike Park en het Bike Park van Naturlandia. En in Arinsal vindt u het gratis en het vrij toegankelijke BMX-circuit-Four-Cross. Tevens kunt u gebruik maken van bergpaden waar u vrij kunt fietsen; u vindt daarover alle informatie bij de VVV-kantoren in iedere parochie.

Winkelen in Andorra

De wereldwijde bekendheid van Andorra als winkelparadijs komt voort uit de handelstraditie die nog steeds bloeit dankzij de concurrerende prijzen, de kwaliteit, de ruime openingstijden en de burgerveiligheid. Deze factoren hebben eraan bijgedragen dat Andorra en internationaal referentiepunt is voor wat betreft shoppen.

Hotels in Andorra

Hotels in Andorra zijn er genoeg. Van eenvoudige familie hotels voor een weekendje wintersport tot luxueuze 5-sterren hotels. Sport en Spa hotel Hermitage is een 5-sterren hotel in Pas de la Casa en ligt direct aan de piste. Het hotel heeft een grote spa, met zwembad, massage en uitgebreide relax mogelijkheden. Het ontbijtbuffet is luxe en vanaf de ontbijtzaal kijkt u schitterend over de groene bergen in de zomer of de besneeuwde pistes in de winter.

In de Hermitage is overal gratis wifi waardoor u ook kunt werken of uw e-mail kunt checken. In Andorra mag u nog steeds roken. Let daar dus op bij het boeken van een hotelkamer en geef aan of u een wel- of niet-rokerskamer wilt.

Musea in Andorra

Andorra heeft een heel leuk tabaksmuseum. In een oude tabaksfabriek wordt u met film en geluid door de fabriek geleid en leert u over de geschiedenis van tabak, plantages en smokkelen van tabak, sigaren en sigaretten in Andorra. Wist u bijvoorbeeld dat Lucky Strike in Andorra werd geproduceerd?

Vervoer naar Andorra

U kunt op vele manieren naar Andorra reizen. Het is gemakkelijk bereikbaar vanaf zowel Frankrijk als Spanje.

  • met de auto, vanaf Perpignan 163 km. of vanaf Barcelona 208 km.
  • met het vliegtuig, u landt op El Prat in Barcelona of u vliegt naar Toulouse in Frankrijk.
  • met de bus vanaf Barcelona in 2 uurtjes naar Andorra
  • met de trein, vanaf station Sants in Barcelona of Matabiau in Toulouse

 

Nuttige informatie

Aangezien Andorra geen lid is van de Europese Unie moet u er altijd voor zorgen dat u een geldig legitimatiebewijs bij u heeft.

  • Volwassenen: een paspoort of identiteitsbewijs
  • Minderjarigen: begeleid door meerderjarig(en): Nationale identiteit document + trouwboekje / paspoort. niet-begeleid door meerderjarig(en): Nationale identiteit document + toestemming om te reizen, afgegeven door de politie / paspoort.
  • Voor reizigers van buiten Europa: paspoort / identiteitskaart + visum

 

5 Tips van het verkeersbureau van Andorra

Om uw verblijf in Andorra goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau u de volgende vijf tips

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Andorra om in de vakantiestemming te komen!

Vliegtickets naar Andorra

Andorra zelf heeft geen eigen luchthaven. Mocht u toch naar Andorra willen afreizen dan kunt u het beste op het vliegveld van Toulouse in Frankrijk vliegen of op Barcelona in Spanje. Zowel KLM als Transavia vliegen op deze luchthavens. Op TicketScanner vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Andorra