Albanië

Albanie ligt in de Balkan in Zuid-Oost Europa. De hoofdstad Tirana heeft ruim 425.000 inwoners van de totaal 3,6 miljoen inwoners in het land. Albanië was een uithoek van het Ottomaanse Rijk. In 1912 werd het land onafhankelijk. Het toerisme in Albanië staat nog in de kinderschoenen door het strenge communistische beleid van af afgelopen decennia.
albanie

Je vindt in Albanië ongerepte berggebieden in het noorden en zuidoosten, en de bruisende steden, zoals Tirana. Ook ontdek je in Albanie veel door UNESCO beschermde heritages zoals Butrinti, Gjirokastra en Berati.

Vliegen naar Albanië kan naar Mother Theresa International Airport, gelegen in de plaats Rinas. Vind voordelige tickets naar Tirana. Vanaf de luchthaven kun je met een taxi naar Tirana. De kosten zijn ongeveer 2,500 lekë (€20). Je kunt ook met de bus, Rinas Express, die elk half uur vertrekt en je dropt bij het National Museum.

Verkeersbureau van Albanie

Het officiële verkeersbureau van Albanië is gevestigd in Tirana. Je kunt hier terecht voor alle toeristische vragen, plattegronden, brochures of hotel informatie. Voordelige hotels boek je 24 uur per dag op Booking.com.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Albanië

Albanian National Tourism Agency

Bulevardi Gjergj Fishta, Pallatet Shallvare A12
1010AL Tirana
Albanië

 

albanie-verkeersbureau-logo

 

Twitter: twitter.com/visit_albania

Facebook: facebook.com/lapalmaturismo
YouTube: youtube.com/user/VisitAlbania
Pinterest: pinterest.com/albaniavisit
Instagram: instagram.com/albania.tourism

 

Neem contact op met Albanian National Tourism Agency

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Geef je direct op om lokale tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Albanië ontvangen*

Kaart van Albanië

Op de plattegrond van Albanië vind je alle bezienswaardigheden en de genoemde activiteiten. Met de kaart van Albanië plan je jouw bezoek aan Albanië makkelijker.