Een veilige gezelligheid op Curaçao

Reisexpert Fred van Eijk is op dit moment op het zonnige eiland Curaçao en laadt na maanden van thuiswerken, niet kunnen reizen, stress en onzekerheden weer helemaal op.

Niets is zeker in 2020 en vakanties zijn dat al helemaal niet. Wat wel zeker is; Curaçao biedt op dit moment een zeldzame, veilige vakantiebestemming. De Corona protocollen zijn omarmd. De bevolking luistert aandachtig naar de dagelijkse updates, al het personeel is getraind en oprecht blij hun gasten van dienst te kunnen zijn.

Doordat er een beperkt aantal bezoekers en een klein aantal nationaliteiten worden verwelkomd, is het aangenaam rustig en tegelijkertijd goed onder controle. Deze rust en controle bieden een prettige en relaxte beleving. De ideale plek dus om bij te komen, quality time door te brengen met elkaar, contact te maken met de lokale bevolking en in alle rust te genieten van zon, zee en strand. Deze rust brengt een gezelligheid met zich mee, die ik ook na mijn verblijf nog lang zal koesteren. Al het moois wat Curaçao te bieden heeft komt nu juist zo tot leven. Iedereen loopt rond met een grote glimlach.

Het woord “gezelligheid” moet hoognodig afgestoft worden, want het is nu juist zo’n fijne beleving in dit moeilijke jaar 2020 en zo van toepassing op dit zalige eiland. Ga nu!

Ik vloog met KLM rechtstreeks vanaf Amsterdam. Mondkapje went echt. Geloof me maar. Neem een voorraadje mee om regelmatig te wisselen. De crew doet er ook van alles aan om de reis goed te laten verlopen. Ook de noodzakelijke PCR test viel reuze mee en ik kreeg ruim op tijd de gevraagde reisdocumenten.

Het hoort bij het nieuwe reizen en natuurlijk best wat gedoe en een noodzakelijke rompslomp, maar eenmaal op reis voelt het wel zo fijn, dat iedereen om je heen goed door de test is gekomen.

 

Lees ook dit artikel: Creatief bezig zijn op Curaçao

 

De hotels en beach clubs hebben op vriendelijke, maar strikte wijze maatregelen genomen. Ook dat went vanzelf en het zalige buitenleven, het mooie weer en de warme gastvrijheid maken alles meer dan goed.

Kontiki Beach Resort

 

 

Geen massale feestjes, geen volgepropte stranden en drukke restaurants en bars. Wel ruimte om te genieten. Dat doe ik hier met volle teugen en in het volgende artikel deel ik mijn tips over de fijnste plekjes, de smakelijke restaurants, Curaçao is namelijk vele treden geklommen op de culinaire ladder, en wat leuke activiteiten.

Restaurant Nultwintig

“Bon Bini” oftewel van harte welkom!

Caña Bar & Kitchen

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.