Tips om te wandelen, fietsen en te genieten op Lanzarote

Diegene die er al eens geweest zijn, weten het al lang. Lanzarote is betoverend en veelzijdig. De witte dorpjes, het uitzonderlijke zwarte vulkaanlandschap, de heerlijke wegen waar sportievelingen hun hart kunnen ophalen tot aan de verleidelijke terrasjes. Lanzarote heeft een ieder wat te bieden. Dit zijn handige tips om je op weg te helpen.

Ontdek het vulkaanlandschap van La Geria

Dit fascinerende natuurgebied met uitstekende wegen en wandelpaden is zowel voor wandelaars als voor fietsers een paradijs. Bloeiende roze bougainville en witte huisjes steken af tegen het zwarte vulkaanlandschap. Dit tezamen met de bijzondere vorm van wijnbouw, waarbij de druivenranken door in halve cirkels gebouwde kleine stenen muurtjes tegen de wind worden beschut, maakt het gebied uniek.

Proef de lokale wijnen

In La Geria vind je langs de weg diverse wijnbouwbedrijven en bijbehorende proeverijen. De bekendere merken zijn ‘La Grifo’ en ‘Rubicon’. Vooral het proeflokaal van Rubicon is indrukwekkend. Voor 1 euro kun je een glaasje naar keuze proeven.

 

 

Geniet van de ‘Mexicaanse sfeer’ in Teguise

De voormalige hoofdstad van het eiland, is met zijn tapasbarretjes, restaurants en Mexicaans aandoende bebouwing een heerlijke plek om te lunchen of in de avond op één van de terrassen te genieten van de ondergaande zon. Voor fietsers is het een populaire plek om halverwege de dag een broodje te eten. De afstanden op Lanzarote zijn niet groot (van noord naar zuid een kleine 60 kilometer) en Teguise – midden van het eiland – is een uitstekende rustplek midden op de dag.

Tapas eten

Proef verse vis in de oude haven van Arrecife

Deze oude havenarm is een plek die niet je niet mag missen en die je niet kunt passeren zonder een drankje te pakken of een hapje te eten. Op de aanlokkelijke terrassen met uitzicht op de  dobberende bootjes in het glinsterende water, kun je heerlijk versie vis eten.

de oude haven Arrecife

De oude haven van Arrecife

Fiets door Nationaal Park Timanfaya

De wegen in Nationaal Park Timanfaya zijn hier rustig en het uitzicht fenomenaal. Een mooie route is van Taiza naar La Santa in het noorden. In het zuiden overheerst het zwarte vulkaanlandschap, naar het noorden wordt het groener. Dit deel van het eiland is redelijk vlak en dus kunnen ook de niet klimmers hier dus prima uit de voeten.

 

 

Bezoek de wuivende palmen in Haria

Haria in het noorden is een fraai dorp met een gezellig dorpsplein. Grote attractie zijn echter de vele palmbomen in en rondom Haria. Hieraan dankt het de bijnaam ‘Dal der Duizend Palmen’. Voor fietsers is de route van Teguise naar Haria een mooie uitdaging met een paar flinke klimmetjes.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.