Reisinspiratie opdoen met Netflix

Omdat we niet alle dagen van het jaar op reis kunnen zijn om onze dromen uit te laten komen, is het wegdromen op de bank thuis ook een fijne activiteit. Netflix heeft een aantal interessante, leuke en grappige reisprogramma’s, ideaal voor onze dosis inspiratie. Prachtige bestemmingen en plekjes om te verblijven, innemende locals, smakelijke gerechten en grappige, maar ook ontroerende en leerzame reisbelevenissen. Ook serieuze kwesties om als reiziger meer informatie en besef over te krijgen, komen voorbij. Het milieu, de bedreiging voor de natuur en de armoede in de landen die we willen bezoeken, komen bij Netflix ook ruimschoots aan bod. Fred zet zijn favoriete programma’s op een rijtje.

Jack Whitehall: Travels with my father

De joviale comedian Jack Whitehall en zijn stijve vader Michael maken op zeer grappige wijze bijzondere reizen naar vreemde landen om hun band te versterken. Mijn favoriet omdat het ook heel geestig is vanwege de chemie, en het gebrek hieraan, tussen de zeer verschillende vader en zoon en hun heel uiteenlopende reisvoorkeuren.

Ainsley Eats the Street

De beroemde chef-kok Ainsley Harriott onderzoekt op zijn reis rond de wereld de relatie tussen streetfood en culturele identiteit. Hij interviewt en observeert chefs en ontdekt zo de verhalen achter het eten. Een heel inspirerende serie, een supervrolijke man en gerechten om bij te watertanden!

 

 

Expedition Happiness

Een filmmaker en zijn musicerende vriendin maken een heroïsche trip met hun hond door Amerika in een omgebouwde schoolbus. Ze willen het hele
Amerikaanse continent afreizen van Alaska naar Patagonië en houden tijdens hun reis een indrukwekkend, eerlijk en hilarisch videodagboek bij.

Our Planet

Our Planet is een prachtige natuurdocumentaire die gemaakt is door Netflix in samenwerking met het Wereldnatuurfonds met als verteller David Attenborough. De jungle, de noordpool, maar ook oceanen en de Afrikaanse savannes; alles komt voorbij. De beelden die met nieuwe technieken zijn geschoten, zullen je zeker ontroeren.

Street Food

Ga tijdens een wereldwijde culturele ontdekkingsreis op zoek naar streetfood en ontdek de verhalen van de mensen die deze lekkere gerechten bereiden. Chefs uit negen verschillende landen worden gevolgd; van de straatverkopers in Singapore tot de food cart chefs in India. Allemaal met een eigen culinaire twist.

 

 

Tales by light

Fotografen en filmmakers reizen samen met Unicef goodwillambassadeur en filmster Orlando Bloom de wereld rond en leggen onvergetelijke beelden van mensen, plaatsen, dieren en culturen vast vanuit nieuwe, originele hoeken. Ze komen op plekken en bij gemeenschappen, waar de toerist zelden komt.

Pedal the World

De Duitse Felix Starck filmde een jaar lang zijn onvergetelijke fietstocht van 18.000 kilometer door 22 landen. In 2013 stapt hij op de fiets met het doel om absolute vrijheid te ervaren en de wereld te ontdekken. Volg zijn avontuurlijke en indrukwekkende verslag in deze reisdocumentaire.

Chef’s Table

Wil je de beste restaurants ter wereld ontdekken? Dan is dit de serie om te kijken. Culinaire sterren die de gastronomie naar nieuwe hoogten tillen met innovatieve gerechten en verleidelijke desserts. Als kijker zit je er met je neus bovenop en zie je hoe de prachtigste culinaire hoogstandjes tot leven komen.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.