Fred’s top 8 eetplekjes in Parijs voor alle budgetten

Fred komt zijn hele leven al in Parijs. Als kleinzoontje met opa en oma op het terras van Les Deux Magots. Als student aan de Sorbonne Universiteit met zijn 1e glaasje Pernod op Boulevard Saint Michel. Nu als fervent reiziger bezoekt hij regelmatig, dankzij de snelle Thalys, de voor hem zowel vertrouwde als nieuwe plekjes in Parijs om lekker te eten en te drinken. Dit zijn zijn favoriete plekken in Parijs.

Fred bij Fragments

Fred bij Fragments

Maison Rostang – Rue Rennequin 20

Wereldberoemd sterren restaurant van Michel Rostang. Een feest om hier te dineren, minder aangenaam voor je portemonnee, maar zeer waardevol. Het is een echte smaak en sfeer beleving met uitmuntende, maar toch zeer persoonlijke service, waar je je erg op je gemak voelt.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Parijs

Download nu een handige reisgids over Parijs. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie op iPhone & iPad.

 

La Perle – Rue Vieille du Temple 78

De hangplek voor fashionista’s en hippe locals. Het zijn de mensen die het bijzonder maken. Ik eindig hier meestal de avond met een glaasje wijn, mensen kijken en een praatje maken.

La Perle

La Perle

Café Etienne Marcel – Rue Etienne Marcel 34

Nieuwe eigenaars, nieuwe inrichting (werd hoog tijd) en een nieuwe kaart met nu een geweldige mogelijkheid voor een uitgebreide brunch. Ook altijd leuk om iets te eten en drinken op het gezellige terras.

Cafe Etienne Marcel

Cafe Etienne Marcel

Les Minimes – 36 Rue de Turenne

Een chique, eigentijdse brasserie in Le Marais. Franse keuken met een twist. Tot laat dineren in een mooie sfeer en vriendelijke bediening.

Les Minimes

Les Minimes

Kuccini, Rue Saint Denis 165

Casual, hip en happening. Altijd vol en gezellig en de aller beste en meest verse hand- en huisgemaakte pasta’s en pizza’s. En dat in een steeds leuker wordende buurt.

 

 

Fragments – Rue des Tournelles 76

Voor de echte koffieliefhebbers een must in Parijs om langs te gaan en even te genieten van en krachtige espresso of een mooie flat white. De hele dag kun je er ontbijten en al het eten is niet alleen super lekker, maar ook nog eens vers en biologisch.

 

 

Robert et Louise – Rue Veille du Temple 64

Dat ik als vegetariër dit restaurant, bekend om zijn bbq steaks, op een top lijst zet, betekent heel wat. Voor vleesliefhebbers een walhalla. Op een open vuur worden de mooiste stukken vlees bereid precies zoals je het wenst. De gegrilde gamba’s zijn overigens ook niet te versmaden. Die zijn voor mij.


Robert et Louise

Robert et Louise

Boulangerie Murciano – Rue des Roisiers 16

In het hart van Le Marais tref je deze Joodse bakker met zalige, verse broodjes, taartjes en andere lekkernijen. Fantastisch om mee te nemen en lekker op een bankje op straat of in een mooi park van te genieten.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.