Weekendtip: Jaarmarkt Herkingen

Langzaam aan wordt het zomer, en dat betekent dat er ook weer veel leuks op de agenda staat in Nederland zélf. Één van die dingen is de Jaarmarkt in Herkingen: een klein dorpje in de provincie Zuid-Holland op het eiland Goeree-Overflakkee. Wie even in vakantiesferen wilt komen kan van zijn dagje Herkingen een leuk uitje maken.

Herkingen: niet alleen maar Duitse toeristen

Herkingen is meer dan een klein dorpje vol Duitse toeristen. Het doet denken aan een pittoresk Frans dorpje aan de Mediterraanse Zee. Herkingen sur mer. Klinkt niet gek, toch? Met de marina en het strand kun je gerust je badkleding meenemen met mooi weer. Maar waar het dit weekend allemaal om draait is de jaarmarkt: één van de leukste in Nederland.

Klompen

Jaarmarkt Herkingen Goerree

Jaarmarkt Herkingen

Het ziet ernaar uit dat het zaterdag 9 juli 2018 mooi weer gaat worden en dat is gunstig! Zo heb je namelijk een nóg mooier uitzicht tijdens je helikoptervlucht, struin je met de zon op je bol rond over de rommelmarkt en drink je tijdens een prachtige zonsondergang een lekker drankje! Benieuwd wat er nog meer te doen is?

Braderie

Als er iets écht Hollands is, is het wel een braderie. Kleding, sieraden, tassen, speelgoed en lokale lekkernijen, je vindt het allemaal op de braderie van Herkingen.

Demonstratie KNRM

De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij zal zaterdag een demonstratie geven van hun werk. Ze staan eveneens met een kraampje op de braderie. Wist je dat er landelijk 1300 vrijwilligers bij de KNRM werken en dat ze 365 dagen per jaar 24 uur per dag bereikbaar zijn? Onder alle weersomstandigheden. Wat een toppers!

Helikoptervluchten

Ooit wel eens een helikoptervlucht willen maken, maar dit voorbij laten gaan vanwege de prijs? Op 9 juli kun je in Herkingen een helikoptervlucht maken vanaf € 35,- per persoon.

Shantykoor

Op volle kracht (vooruit). Wie van zeemansliederen houdt kan in Herkingen zijn lol op met het shantykoor ‘Volle Kracht’. Niet alleen voor oude mensen. Herkingen is makkelijk te bereiken via de A29. Zie ik jou zaterdag 9 juli daar?

Comments are closed.