Tips van het duo Reisreport voor bezienswaardigheden in Ronda in Spanje

Ronda is een van oorsprong Keltische stad in een bergachtig gebied in de provincie Málaga, Zuid-Spanje. Met lekker weer, goed eten en met een mooie oude binnenstad is het er dan ook vrij toeristisch. Wél erg fijn is dat alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar zijn. Lees hier wat er allemaal te beleven valt.

Ronda bezienswaardigheden op een rij

Puente Nuevo

Wat je ongetwijfeld het meest zal bijblijven van Ronda is de Puente Nuevo. Oftewel, de Nieuwe Brug. Een indrukwekkend bouwwerk in een enorme kloof die de oude stad met de nieuwe verbindt. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht. De bouw van de Puente Nuevo startte in 1751 en duurde maar liefst 42 jaar. Inmiddels is deze brug hét symbool van Ronda.

ronda spanje video reisreport 3

Balcón del Coño

Nog zo’n enorm bekende fotoplek en dan ook het meest bekende uitkijk plekje. Balcón del Coño is een klein balkonnetje waar je vooral geen hoogtevrees moet hebben.

ronda spanje video reisreport

REiSREPORT video Ronda

Alle hoogtepunten van de stad Ronda vind je ook in onderstaande video, gemaakt door het Nederlandse duo REiSREPORT.

 

 

Real Maestranza stierenarena

Een kleine honderd meter verderop vind je de Real Maestranza stierenarena. De bakermat van het stierenvechten. Niet alleen is dit de eerste arena speciaal gebouwd voor stierenvechten, maar was het ook hier in Ronda dat men voor het eerst de stieren niet te paard, maar te voet te lijf ging. Deze stierenarena werd gebouwd in 1784. Vandaag de dag worden er nog maar 4 stierengevechten per jaar gehouden in de arena, allemaal in september. Voor de rest van het jaar is het een museum.

ronda spanje video reisreport 1

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.