Vietnam: culturele rijkdom, weelderige natuur en authenticiteit

In Vietnam reis je van het ene hoogtepunt naar het andere. Een heel veelzijdig land met prachtige landschappen, uitnodigende stranden en bruisende steden. Waar je ook bent ontmoet je vriendelijke en oprechte mensen, eet je goddelijk en snuif je de cultuur op. Hanoi en Mai Chau heeft Fred uitgebreid beschreven. Hij deelt graag nog een aantal andere onvergetelijke plekjes van Vietnam.

Halong Bay

Op 4 uur rijden van Hanoi vind je de meest gefotografeerde plek van Vietnam: Halong Bay. Meer dan 3000 groene bergen en rotsen die statig uit de zee rijzen. Een adembenemend schouwspel van deze mooie natuur die terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Boek een nacht op een kleinschalig cruiseschip van LaFairy Sails, neem alles in je op en laat je camera overuren draaien. Onderweg krijg je ook nog de mogelijkheid om te kajakken, een grot te bezoeken, even te zwemmen en nog meer te relaxen op een zandstrand.

 

 

Hué

Dit is de keizerlijke hoofdstad van het oude Vietnam en zeker een bezoekje waard vanwege de indrukwekkende overblijfselen van het oude Vietnam. Boek een tour achterop een scooter en bezoek Tu Cam Thanh, de Verboden Stad, en de diverse praalgraven en graftombes die de keizers voor zichzelf lieten bouwen langs de oevers van Perfume River. Breng de nacht door in het fraaie Pilgrimage Village; een zalig toevluchtsoord voor reizigers met een mooie spa, een groot zwembad en comfortabele en sfeervolle kamers én bungalows.

Hoi An

Alle sferen van Vietnam zijn samengesmolten in het prachtige kustplaatsje Hoi An. Je treft hier eeuwenoude invloeden van kooplieden uit Japan, China, India en Nederland. En nu ook de toeristische “kooplieden”, want voor weinig geld maken de vakbekwame kleermakers in 24 uur een nieuwe outfit voor je. Voor nog geen 60 euro heb ik een prachtig op maat gemaakt fluwelen jasje van Blue Eye Tailor.

Een autovrij centrum vol met zalige restaurants, waarvan velen leuke kookcursussen bieden, boetieks, historische huizen en cafés. De sfeervolle straatjes zijn versierd met honderden lampionnen en vooral in de avond komt deze plek tot leven. Je kunt er mooie fietstochten maken en zo het plattelandsleven ontdekken.

In de omgeving bevinden zich de prachtige stranden. Luxe strandhotels zoals het Four Seasons Nam Hai, maar ook (voorlopig nog) meer authentieke strandbestemmingen zoals An Bang met diverse villa’s, kleinschalige hotels, strandtentjes en restaurantjes. Mijn persoonlijke tip voor An Bang; Seaside Boutique Hotel. Recent geopend met ruime kamers en na je fantastisch ontbijt loop je een aantal meters naar je strandbedje en parasol om heerlijk uit te rusten. Want vanaf de namiddag de dompel je je onder in de cultuur en sfeer van Hoi An en dineer je bij bijvoorbeeld Morning Glory of Mango Mango.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Een ware metropool van imposante moderne gebouwen, indrukwekkende koloniale gebouwen, miljoenen scooters en dat alles overgoten met een Aziatisch sausje. De stad bestaat uit diverse districten en mijn keuze is District One. Hier vind je het Frans koloniale operahuis, de kathedraal Notre Dame en postkantoor met een plafond ontworpen door Eiffel (ja die van de bekende toren) luxe boetieks, maar ook onder meer Zara en goede restaurants. Voor mij is er geen ander hotel dan The Myst. Een luxe en rustgevend design hotel geïnspireerd op Vietnamese kunst en architectuur in een modern jasje. Vriendelijk personeel, mooie kamers, lekker zwembad met ligbedden op het dak en een gym. The Myst is dé perfecte plek om je rondreis in Vietnam te starten of te eindigen. En wanneer je hier bent, vergeet geen excursie naar het tunnelcomplex van Cu Chi, een immens netwerk van ondergrondse tunnels. Het complex is onderdeel van een nog groter tunnelnetwerk, dat vrijwel onder het gehele land doorloopt. De tunnels waren de locatie van verschillende militaire campagnes tijdens de Vietnamoorlog.

Mijn reis door Vietnam betrof 2 weken en de route was als volgt. Aankomst Hanoi (2 nachten), Mai Chau (2 nachten), Hanoi (1 nacht), Halong Bay cruise (1 nacht), Hue (2 nachten) Hoi An (4 nachten) Ho Chi Minh (2 nachten). Mocht je een op jouw maat gemaakt reisschema wensen, neem gerust contact op met een persoonlijke Travel Counsellor. Wij werken samen met een zeer toegewijde en ervaren Vietnamese partner.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.