Een dagje Cannes met een laag budget

Wanneer we het woord Cannes horen, denken we meteen aan dat filmfestival of aan de glitter and glamour van de stad. Als één van de top bestemmingen van de jetsetters in de Franse Riviera is het geen wonder dat bijna alles in deze stad duur en chique is. Maar kun je wel een dagje Cannes doen met een laag budget? Dat heeft Yulia voor je uitgezocht.

macaronssmall

Overnachten buiten Cannes

De belangrijke vraag is natuurlijk waar kun je low budget slapen in Cannes? Er is wel een ruim aanbod aan hotels die net buiten het centrum liggen met een redelijk prijs. Overnachten in een appartementje kan ook een oplossing zijn maar overnachten in andere steden vlakbij Cannes is beter. Huur een appartementje in Antibes of in Nice. Daar bespaar je tientallen Euro’s. Ik heb mijn accommodatie in Nice geregeld, dicht bij het station. Dat is heel praktisch want dan kun je ’s morgensvroeg naar het station lopen, daar ontbijten en hupsakee stap je in de trein. De treinticket van Nice naar Cannes is niet zo duur (een retourtje kost ongeveer €14) en de reistijd duurt ongeveer een half uur.

 

ZIE OOK: De “OMG! Super Lekker!” hapjes in Bologna

 

Cannes voor jezelf

De beste tijd om naar Cannes te gaan met een laag budget is tussen januari – april of tussen september – november. De beste dag om naar Cannes te gaan is zondag, want dan is het lekker rustig en heb je de mooie stad voor jezelf. De meeste winkels zijn dicht, maar dan heb je nog de horeca voorzieningen die open zijn. Vanuit het station loop je rustig door de winkelstraatjes zoals Rue d’Antibes of Rue de Belges en ontdek je de stad op je gemak.

 

 

Het kan zijn dat er op een zondag een paar delicatessen winkels open zijn, zoals een chocolatier in Rue d’Antibes. Zin in iets zoets? Dan zijn de macarons uit Cannes een geschikte traktatie. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. De Fransen vinden goede smaken en details in hun creaties belangrijk. Daarom kan een stuk macaron ongeveer €3 kosten. Het is verrukkelijk! Maar na een of twee stukjes macarons heb je dan meestal genoeg. Dat komt dus goed uit. Je hebt de zoete verleiding overwonnen en je blijft op je budget.

Dat beroemde gebouw in Cannes

Je hebt er over gedroomd en het in je bucketlist gezet: een keertje naar het Cannes Filmfestival. In de maand waarin het festival begint zijn de hotels in Cannes en de steden eromheen meestal vol geboekt en is de prijs verdubbeld. Een maand daarvoor is het meestal nog rustig. Breng natuurlijk een bezoek aan de Palais des Festival et des Congrès waar je je grand entree kunt doen op de beroemde rode loper van het auditorium Louis Lumière. Doe alsof je Julia Roberts of George Clooney bent! Rondom het auditorium vind je de handafdruk van de beroemde sterren zoals Angelina Jolie, Julie Andrews en Al Pacino. Voor de filmliefhebbers is Cannes de piece of Hollywood in European ground.

louislumieresmall

Wanneer er een groot festival of congres is in dat gebouw, is de omgeving eromheen goed beveiligd of gesloten voor toeristen of voetgangers. Maar in de rustige periode kun je op je gemak rond de haven lopen, een kijkje nemen in het luxueuze leven van de rijken die de jachten daar hebben aangemeerd en gewoon even genieten van de lekkere zeewind en mediterrane zon. Loop langs de mooie Boulevard de la Croisette of ga picknicken op het strand met Carlton op de achtergrond. In de zomer is deze boulevard de drukste straat van Cannes, maar in de rustige maanden, bijvoorbeeld in maart, heb je het strand voor jezelf.

Het Uitzicht van Cannes

Ben je een beetje moe van het lopen, ga eens met de toeristische trein mee die vanuit de promenade La Croisette vertrekt. Voor jonge actieve mensen is dit misschien een beetje saai, maar wanneer je alleen maar een dag in Cannes hebt dan is dit een snelle oplossing om alle bezienswaardigheden te kunnen bezoeken. De trein stopt aan de top van de heuvel van Le Suquet. Je hebt daar een pittoresk uitzicht over de hele stad en je kunt ook de Musèe de la Castre bezoeken.

palais-des-festivalsmall

De omgeving rond de Le Suquet heuvel is een wandeling waard. Je komt veel oude huizen met honingkleurige bakstenen tegen en ook middeleeuwse ruïnes. Wanneer je de heuvel afloopt richting Mairie de Cannes, sla je af naar Rue du Dr. Pierre Gazagnaire. In deze straat vind je Marche Forville, een heel leuke markt waar de lokale mensen hun boodschappen gaan doen. Pas als je daar bent zie je dat Cannes niet alleen draait om de glitter en glamour maar ook om de klassieke en authentieke Franse cultuur.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *