Een bijzondere scheersalon in New Orleans

De scheersalon Aidan Gill for Men is de winkel voor mannen die er verzorgd uit willen zien tijdens hun verblijf in New Orleans. Met een klassieke “italian shave” zorgen de 4 barbers voor een gladde kin, of naar wens, een strakke baard. De 2 salons en winkels vind je door spraakmakende wijken van New Orleans; Central city bij het French Quarter en het Garden District.

Een originele scheerset uit WO-I

Een originele scheerset uit WO-I

Bekend en geliefd

Dat de salon populair is, blijkt uit het feit dat veel bekende Amerikanen, locals en toeristen de weg naar de zaak vinden. Playboy magazine, JFK, Wallpaper Magazine, allemaal bezochten ze de salon voor een artikel in hun bladen. Adain beweert de grootste verzameling scheermaterialen te hebben van Amerika, en wellicht zelfs van de wereld. Het Amerikaanse leger bestelde in 1920 2 miljoen Gillette scheermessen voor de manschappen. Originele sets uit WO-I vind je terug in de zaak in het Garden District. Zowel het personeel in de winkel als Aidan zelf vertellen je graag over de geschiedenis. Als 17-jarige Ier uit Dublin vertrok hij via Londen naar New Orleans om daar het barbier vak te leren.

“Mijn missie is altijd geweest om de barbershop voor uitsterven te behoeden”

In 1990 begon hij zijn eigen traditionele scheersalon, maar niet met de open knipmessen. Niet alleen zijn deze verboden in Amerika ook is het scheerresultaat met een Gillette mes gladder en levert het geen irritatie voor de huid op. In 1992 en 2008 opende hij de 2e en 3e salon in New Orleans.

 

 

Aidan is een echte heer; pochet, jasje, stevige bril en normaal gesproken met vlinderstrik, maar die laatste had hij bij ons bezoek even afgedaan. In het licht van de recente ontwikkelingen in de USA vertelt hij:

“Ook transgenders zijn bij ons welkom, zolang ze maar niet teveel over vrouwenzaken praten, we bijven tenslotte een barbershop voor mannen-zaken”

Aidan Gill

Aidan Gill

Traditioneel waren er 2 salons in een stad. Eentje voor de linkerkant van het electoraat en één voor de rechtse kiezers. De scheersalon was de plek in de stad waar de mannen in discussie konden gaan over politiek en het leven, zonder aanwezigheid van hun vrouw, onder het genot van een whiskey of biertje. Vanwege zijn Ierse afkomst schenkt Aidan ook echt Iers bier aan zijn klanten.

 

 

Tarieven en afspraak maken

Een scheerbehandeling kost $40. Knippen kost ook $40. Binnenkort komt Aiden Gill ook met een eigen productlijn, dus vergeet niet een afspraak te maken tijdens je bezoek aan New Orleans. Reserveren kan telefonisch via +15045879090 of +15045664903 of stuur een email naar mail@aidangillformen.com. De barbershops zijn alle dagen van de week geopend van 10h-18h, behalve op dinsdag, dan is men gesloten.

adain-gill-barbershop-new-orleans-5

Aidan Gill For Men

2026 Magazine St
70130 New Orleans, LA
Verenigde Staten
Telefoon: +15045879090
E-mail: mail@aidangillformen.com
URL: https://aidangillformen.com

 

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.