7x Must-do’s in Wellington, Nieuw-Zeeland

Na 24 uur vliegen mag je hopen dat Nieuw-Zeeland net zo gaaf is als je dacht. Aan de hoofdstad Wellington zal het in ieder geval niet liggen. En dat is nog maar het begin! Contributor Suzanne neemt je mee langs de 7 leukste plekjes van Wellington.

Welly’s Waterfront

Wie twaalf uur vliegt komt uit in een andere wereld, of dat nou Midden-Amerika of Zuidoost-Azië is. Vlieg je nog twaalf uur verder, dan lijkt het eigenlijk weer een beetje op thuis. In het Westerse Nieuw-Zeeland spreekt men Engels, eten ze fish and chips en lijkt het dagelijks leven net op dat van ons. Maar wie iets beter kijkt – of iets langer in Nieuw-Zeeland is – merkt ook zeker verschillen op in de mensen, het eten en zeker de natuur. Kiwi’s zijn vriendelijk, relaxed en bescheiden, de koffie is er beter dan in Nederland en het landschap is buitenaards mooi. En dan hebben ze ook nog zo’n fantastisch leuke hoofdstad. Alleen al in Wellington vermaak jij je kostelijk! Pas na deze zeven activiteiten in the cutest little capital ben jij klaar voor de rest van je trip!

1. Flat white, please!

Kia Ora en welkom in Nieuw-Zeeland! Je hebt ongetwijfeld een jetlag als je net bent aangekomen, dus waarom niet meteen een koffie bestellen? Als je dacht dat Nederland een koffieland was: think twice. In Nieuw-Zeeland zit de koffiecultuur er écht in. Zelfs bij een pompstation of toeritische trekpleister is er nog baristakoffie te krijgen. Wil je alleen het beste van het beste? Bestel dan een koffie bij één van de hipster koffietentjes in Wellington: The Flight Hangar bijvoorbeeld, maar ook Havana Coffee Works en Memphis Belle serveren prima flat white and long black.

Flat white bij The Hangar

2. Eat like a local

Wie goed wil inburgeren, eet wat de locals eten. In Nieuw-Zeeland betekent dat al snel een goede fish and chips óf een Beef Wellington natuurlijk. De fish and chips zijn hier niet van het niveau’tje toeristencafé in Londen. De vis is goed en de frieten zijn heerlijk! Aanrader is de fish and chips van Mount Vic Chippery. Hier kun je zelf je vis, beslag, aardappels en sauzen kiezen. Tip: ga niet voor het goedkoopste! Beef Wellington eet je bij The Tasting Room aan Courtenay Place (vlakbij Mount Vic Chippery) en op maandagavond heb je er zelfs twee voor de prijs van één!

Bij ‘eat like a local’ hoort uiteraard ook een sauv blanc

3. Craftbeer in een biertuin/rooftop

Wellington is niet alleen the cutest little capital, maar ook the cutest coffee capital én the cutest craftbeer capital! Craftbeer is in heel Nieuw-Zeeland eigenlijk heilig, maar zeker in de hoofdstad. Daar vliegen de lokale biertjes je om de oren, en dan met name I.P.A. bier. Héér-lijk! Een leuk tentje om van deze lokale gouden rakkers te genieten, is The Arborist Rooftop Bar. Dit is een biertuin en rooftop in één. Tip: vaak is een kan bier, waar meerdere glazen uitgaan, relatief voordeliger dan losse biertjes!

Biertuin én rooftop in Wellington

 

ZIE OOK: Eerste cruises Seabourn Encore vanaf vandaag boekbaar

 

4. Mount Vic Hill Look Out

Voor een mooi uitzicht over de stad, ga je met de auto – of benenwagen – naar de Mount Vic Hill Look Out. Wellington ligt onder – en deels tegen – Mount Vic, dus je begrijpt dat dit picture perfect-plaatjes oplevert!

Uitzicht vanaf Mount Vic Hill Look Out

5. Wellington Cable Car & Botanic Gardens

Nog een mooi viewpoint, maar ook zoveel meer dan dat. De Cable Car van Wellington is een stukje cultuur die je niet mag missen. Lekker toeristisch natuurlijk, maar het hoort er gewoon bij. En dat is geen straf. Het uitzicht vanaf boven is prachtig, en de wandeling naar beneden gaat door de Botanische Tuin. Beter koop je dus alleen een enkeltje!

Uitzicht bovenaan de Cable Car

 

 

6. Te Papa Museum

Eenmaal in Wellington mag je ook museum Te Papa niet overslaan. Dit (gratis!) museum is de trots van het land en leert je alles wat je over Nieuw-Zeeland weten wilt (of wat je niet wist dat je het weten moest). Van de geschiedenis, Maori’s en immigranten, tot aardbevingen en andere natuurrampen, kunst en wisselende tentoonstellingen. Sinds vorig jaar kun je kijken naar de tentoonstelling over Gallipoli, een schiereiland van Turkije waar Nieuw-Zeeland een bijdrage heeft geleverd aan de Eerste Wereldoorlog. De beelden hierover in Te Papa zijn levensecht! Hier vermaak je je wel een middag (of als je wilt: een week).

Uitzicht vanaf Te Papa

7. Slapen in The Setup On Manners

Hoewel Wellington niet erg groot is (en nog geen 300.000 inwoners heeft) is het zeker aan te raden meerdere nachten in de stad te blijven slapen. Eén nachtje is gewoon net te kort om ‘Welly’ te leren kennen, en om bovenstaande activiteiten te doen natuurlijk. Maar waar slaap je dan? Ik kan The Setup On Manner zeker aanbevelen. Deze services appartments zijn ideaal voor de moderne reiziger en de schakelen tussen een hotel en een Airbnb. Bovendien betaal je voor The Setup niet de hoofdprijs. Accommodatie is duur in Nieuw-Zeeland. Een studio’tje heb je al voor zo’n 77 euro.

Bonus!

Tijd over? Ook leuk om te doen in Wellington is het volgende:

  • Ontdek de studio’s van Wellywood met de Wellington Movie Tours (hallo Hobbits!).
  • Doop je onder in de rugbycultuur van Nieuw-Zeeland bij het Westpac Stadium.
  • De haven – en baai – van Wellington lenen zich uitstekend voor een potje SUP’pen.

Kortom, Wellington is een prachtig, gezellig stadje waar je je prima kunt vermaken en dat je zeker niet mag overslaan tijdens je rondreis door Nieuw-Zeeland. En het fijne: de natuur van Nieuw-Zeeland is nog veel indrukwekkender dan de steden!

Staat Nieuw-Zeeland al op jouw lijstje? 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

 

Comments are closed.