Een koffer, het ideale kerstgeschenk

Nu Sinterklaas weer retour is naar Spanje is het tijd geworden om na te denken over de cadeaus voor kerstmis. Een moeilijk opgave? Eigenlijk niet. Er is 1 cadeau waar je iedereen blij kunt maken en dat een groot aantal jaren meegaat. Een fijne koffer!

Klaar voor vertrek met mijn nieuwe Rimowa koffer

Klaar voor vertrek!

Wat voor koffer kies je?

Maar wat voor koffer geef je cadeau? Een koffer kleur is persoonlijk, moet goed van kwaliteit zijn en hij moet flink wat reizen kunnen meemaken. Ook moet de koffer voldoende ruimte hebben voor een aantal weken reizen en stevig genoeg om souvenirs breukvrij mee terug te kunnen nemen voor het thuisfront. Na vele jaren intens reizen met handbagage en verschillende merken koffers te hebben geprobeerd bleek dat er maar 1 merk is dat aan al deze eisen voldoet: Rimowa.
rimowa-koffer

Duitse kwaliteit

Toen mijn koffer voor de zoveelste maal stuk ging besloot ik iets meer te investeren en voor een Rimowa koffer te gaan. Geen wieltjes meer die stuk gaan, net als je een stuk moet lopen met je koffer of een handle die ineens los van de koffer komt. Omdat Rimowa Duits is, weet je dat je kwaliteit koopt. Dat zie je en dat merk je, ook na vele reizen. Ook fijn, je koffer is altijd herkenbaar op de bagageband dus je pikt jouw koffer er zo tussen uit. Tip: ga niet voor de aluminium editie; die is wel heel erg mooi, maar erg zwaar en als je op een vlucht zit met Chinezen en Japanners hebben zij allemaal dezelfde koffer. Zij zijn ook gek op Rimowa koffers vanwege de kwaliteit en voor is het zelfs een statussymbool voor ze.

 

ZIE OOK: 60% van de mannenkoffers wordt door haar ingepakt

 

Minimale grootte

Er zijn 2 opties. Je kiest een handbagage model of een zogenaamd “check-in luggage” model. Let bij de 1e optie op de toevoeging ITATA OK. Dat is een richtlijn die bepaalt dat je koffer door de meeste grote airlines is toegestaan in het vliegtuig als handbagage. De maximale afmetingen zijn 55 x 35 x 20 cm. Maar vliegmaatschappijen kunnen daar wel van afwijken. Je kunt dan ook geen vloeistoffen in verpakkingen grote dan 100ml meenemen. Fijn voor een korte citytrip. Ga je langer op reis dan heb je meer ruimte nodig. Kies dan voor een model vanaf 76cm hoogte voor flink wat ruimte. Ik ben de trotse eigenaar van de Rimowa Salsa Multiwheel. Met 81cm hoogte en een inhoud van 104 liter flink wat ruimte.

81cm is een handige grootte voor je Rimowa koffer

81cm is een handige grootte voor je koffer

Bagage online bestellen of de stad in?

Een koffer kopen of geven kan lastig zijn en daarom vind ik het fijn om een koffer online te kopen. Zo kun je alle modellen vergelijken en zien welk model handig is voor jouw wensen. Of voor de persoon aan wie jij de koffer cadeau gaat doen natuurlijk. Ook fijn, als de koffer een cadeau is voor je partner is er wellicht nog ruimte voor jouw spullen. Of jij rolt, dankzij de soepele wieltjes, fijn met de Rimowa koffer door de airport en naar het hotel.

 

 

Tijdens mijn recente trip naar Maleisië bleek de koffer een goede keuze te zijn. Het blauwe lichtgewicht materiaal blijft mooi, door de 2 compartimenten blijft alles goed op zijn plek zitten. De koffer heeft een TSA-goedgekeurd slot dus de koffer kan volgend jaar juni zonder problemen mee naar New Orleans.

Wat is jouw favoriete hoogte van een koffer? Laat het weten in de comments.

Ready for departure home

Ready for departure home

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *