Ontspannen in Clearwater, het begin van de Rocky Mountains

Van de duizenden plekjes in de Canadese Rocky Mountains is Clearwater een ware verademing vindt Contributor Wanderes Blues.
Clearwater-10

Het is een ultieme bestemming voor iedereen die van outdoor en hiking houdt. De bergketen herbergt duizenden plekjes waar je zowel als avonturier als motorhome enthousiasteling volledig aan je trekken komt. Jasper en Banff zijn de meest gekende uitvalsbasissen, maar wie het toerisme wat wil ontlopen zonder aan schoonheid of mogelijkheden in te boeten kan terecht in Clearwater.

Clearwater Lake

Clearwater Lake

Clearwater is een klein stadje in British Columbia op de rand van de Rocky Mountains. Je raast er zo doorheen met de Greyhound bus of de motorhome op weg naar Jasper, maar het loont zeker de moeite om te stoppen en de tijd te nemen om de omgeving te verkennen.

 

ZIE OOK: Ontdek British Columbia

 

De “rand van de Rocky Mountains” is trouwens ook maar relatief. Kom je uit Nederland of België dan zal het uitzicht van Clearwater niet veel verschillen van de rest van de Rockies. Imposante rotswanden, kletterende watervallen, hoge bergtoppen, je vindt het er allemaal.

Helmcken Falls

Helmcken Falls

Avontuur in Clearwater

De Rocky Mountains staan nog vooral synoniem met avontuur en wie stopt in Clearwater zal het geweten hebben. De meest voor de hand liggende activiteit is de wildwater rafting op de Clearwater River. Een drie uur durende wildwaterbaan niet bedoeld voor watjes, inclusief een schrikwekkende trust jump.

 

 

Minder heftig, maar wel avontuur met de hoofdletter ‘A’, is een tweedaagse tocht op Clearwater Lake. Met de kano peddel je enkele uurtjes upstream om dan aan te meren bij één van de geïsoleerde kampplaatsen aan de rand van het meer. Hier droom je weg bij een kampvuur tijdens de zonsondergang over het water en de geluiden van het woud achter je.

Zonsondergang op Clearwater Lake

Zonsondergang op Clearwater Lake

Outdoor fun in Clearwater

>Wie het allemaal wat rustiger aan wil doen, hoeft het helemaal niet verder weg te zoeken. Vlakbij Clearwater ligt namelijk het Wells Gray Provincial Park met een paar imposante watervallen, zoals de befaamde Helmcken Falls (141m!) en de amusante Moul Falls. Bij die laatste kan je in het juiste seizoen (zomer!) ook áchter de waterval wandelen.

Nog relaxter is een verfrissende duik te nemen in Dutch Lake, pal in het centrum van Clearwater, en daarna gezellig te tafelen in het Hop “N” Hog Tap & Smokehouse. Nog een typisch Canadese eettip is The Black Horse Saloon voor een onvervalste Rocky Mountains BBQ. Daar kan je meteen ook een log cabin huren als je nog geen accommodatie hebt.

Moul Falls

Moul Falls

De Canadese Rocky Mountains op maat

Clearwater is geen voor de hand liggende keuze als je de Rockies op je planning hebt staan, maar als rustplek voor een paar dagen is het dorpje perfect. Dankzij familie van mij die emigreerde naar Clearwater heb ik al verschillende keren kunnen genieten van een minivakantie tijdens een grote reis. Alles is vlakbij en het ontbreken van grote hordes toeristen maakt het een ware verademing. Hier kan je de Rocky Mountains nog écht op jouw maat kappen.
Zonsondergang Clearwater British Columbia Canada

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *