5 tips voor Ronda

Wie aan Andalusië, Spanje denkt, denkt wellicht ook aan Ronda. Contributor Roëlle was in het dorpje op een van de hogere bergen in het zuiden van Spanje. Ongeveer 50 km vanaf de badplaatsjes Málaga of Marbella. Ga je toevallig naar één van deze plaatsen? Twijfel niet en bezoek ook meteen Ronda. Zeker goed voor een dagtrip.
4

Puento Nuevo

Het meest bekend en meteen de hoofdattractie van Ronda is de Puento Nuevo. Deze brug verbind de oude stad met de nieuwe stad. Beide gedeelten liggen hoog op de rotsen, waardoor een enorme kloof tussen de twee gedeeltes is ontstaan. Bekijk de kloof vanaf de brug.

1

Casa del Rey Moro

Beneden in de kloof loopt een kleine rivierstroom die vroeger werd gebruikt als watervoorraad voor de Moorse koning. In zijn huis, die nu te bezoeken is als museum, vind je een lange tunnel naar de rivier toe. Deze kan je helemaal afklimmen. Denk er wel aan: je moet ook weer omhoog! Geniet daarna van de hangende tuinen aan de zijkant van zijn huis, met een waanzinnig uitzicht.

 

ZIE OOK: Een nieuw nationaal park in Spanje

 

Plaza Duquesa de Parcent

Geniet van een traditioneel Andalusisch plein middenin de oude stad van Ronda. Op dit plein vind je onder andere meerdere restaurants, een stadsparkje, veel sinasappelbomen en een oud gemeentehuis.

Plaza Maria Auxiliadora

In dit park aan de westerkant van het oude gedeelte van Ronda, vind je een balkon die je uitzicht biedt over de hele vallei waar Ronda in is gebouwd. In de zomer is deze vallei faalgeel, maar in het voorjaar is dit een groen paradijsje, met een stromende rivier en een mooi wandelpad door de natuur. In de zomer is dit alleen geen aanrader, de tocht is lang en veel te heet in de zomerzon.
11

Plaza del Toros

Spanje zou Spanje niet zijn als ze niet overal stiergevecht stadia hadden staan. Zo ook in Ronda. Dit stadion kan je nog steeds bezoeken. Ook zijn hier tentoonstellingen en wordt een deel van het stadion gebruikt als museum. Ronda zal je zeker niet tegenvallen!

 

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *