De keus van de reiziger: Tapik Beach

Wie in 2015 Palawan bezoekt komt er niet omheen: Tapik Beach is volgens vele reizigers the place to be in het noorden van het eiland. En dat is gek. Tapik Beach ligt ver van de mooie rotsen die El Nido omringen, het is alleen te bereiken door lang te hobbelen op een onverharde weg en de kamers zijn erg basic.Wat maakt deze plek dan toch zo bijzonder? Wij waren er eind januari en zochten het uit!

Tapik beach 2015

De accommodatie
Bij aankomst valt meteen op dat Tapik Beach ruim is opgezet. Kleine houten hutjes zijn verscholen tussen het groen en smalle slingerpaadjes leiden je omhoog. Er is voor ieder wat wils: een privé badkamer of juist gedeeld. Een eigen hutje of een simpele slaapkamer boven de keuken. De kamers zijn basic, en juist de eenvoud maakt het romantisch. In het restaurant eet je ‘s avonds met de golven niet ver onder je voeten en voor internet loop je langs de vloedlijn in alle rust naar het naburige dorp.

Tapik beach hangmat 2015

In de omgeving
Een van de grote attracties rond Tapik Beach is eiland hoppen. Met wel een groot verschil ten aanzien van El Nido en zelfs het minder druk bezochte Port Barton: hier ben je echt de enige op het strand. Omdat Tapik Beach het enige guesthouse in de omgeving is gaat er maximaal 1 bootje met mensen, en that’s it.

 

 

Er zijn een aantal mooie koralen in de omgeving, waarvan sommige dicht aan het wateroppervlak liggen. Zeker voor beginnende snorkelaars een pre! Omdat er weinig boten komen is een groot deel van het koraal nog niet (per ongeluk) verwoest.
En ook na de eilanden en stranden is er nog genoeg te beleven. Wij deden een mangrove kajak tour met lunch in een grot en we brachten verschillende bezoekjes aan het naburige dorp.

Tapik beach strand II

De mensen
Want wat Tapik Beach voor mij echt bijzonder maakt, zijn de mensen. Het hotel wordt gerund door een lieve, zorgzame staf. En ook in het naburig dorp is de lokale bevolking open, vriendelijk en spontaan. Wij raakten onverwacht verzeild op een verjaardag en raakten op straat geregeld met jan en alleman aan de praat.
En natuurlijk zijn er nog de andere toeristen. Tapik Beach trekt mensen die graag een paar stappen off the beaten track gaan. Die genieten van de natuur en die ‘s avonds in alle rust met een biertje over de zee uitkijken, genietend van een groepje lokale muzikanten dat komt spelen.

Tapik beach uitzicht

Aanrader?
Ik zou Tapik Beach zeker aanraden! Maar, zoals ook op de website staat, weet waar je aan begint. Het strand voor de deur is bijvoorbeeld niet het mooiste strand. Wil je een resort met een white beach? Dan is Tapik Beach niet de beste keuze. Wil je lieve mensen, rust en eenzame eilanden? Gaan! Je krijgt er zeker geen spijt van.

Wil je meer weten over Tapik Beach? Ik maakte deze video over ons verblijf

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.