Bezoek de kerstmarkt in Lille

Iedereen weet wel dat er in Londen en Parijs geweldige kerstmarkten zijn en dat de straten daar sprookjesachtig verlicht zijn. Maar Lille mag zeker niet ontbreken in het rijtje van steden met leuke kerstmarkten. Ik ben net terug van een weekend Lille en super enthousiast!

Vanuit regenachtig Zwolle reden we in ruim drie uur via Belgie naar Frankrijk. Echt bijzonder dat je in zo’n korte tijd drie landen doorkruist. Zodra we vanuit ons Bed & Breakfast het centrum van Lille binnen liepen, waren we dolenthousiast. Romantisch verlichte straten leiden naar een kerstmarkt met wel 80 kraampjes, en van daaruit naar een plein met een metershoog verlicht reuzenrad. En zie ik daar een ouderwetse rupsbaan? Terwijl we langzaam door de straten lopen, ruiken we de geur van warme kastanjes en wafels. Enorm sfeervol.

Lille Copyright Your Future Postcardkerstshoppen in lille

 

Omdat het koud is, warmen we ons regelmatig even op aan warme chocolademelk, crêpes en vin chaud. Geen straf, want het eten en drinken is hier zalig. Een specialiteit van Lille is de Merveilleux de Lille, een overheerlijk merengue gebakje. Bij bakkerij Aux merveilleux de Fred in de Rue de la Monnaie staan ze in de rij voor deze lekkernij. En omdat Lille een beetje een mix is tussen België en Frankrijk vind je hier zowel de Belgische speciaalbiertjes als de Franse croissants. Best of both!

Lille reisverhaal foto: copyright Your Future Postcard
Lille kerstmarkt
Lille kerst

 

Zie ook: Lille, Het Parijs van het Noorden

 

Wil je nog wat kerstinkopen doen? Dan is Lille ook perfect. De straten Rue de la Clef en Rue de la grande Chaussée bieden veel leuke, bijzondere winkeltjes. En in de hoofdstraat Rue de Bethune vind je alles wat je zoekt op modegebied. Onder andere warenhuis Lafayette.Het mooiste vond ik het oude deel van de stad, Vieux Lille, met haar sfeervolle straatjes, zoals Place aux Oignons, een pittoresk straatje met leuke speciaalzaken (ga naar traiteur Bottega!) en een klein pleintje met een te gek restaurantje.

 

 

lille kerst

Die ouderwetse rupsbaan hebben we trouwens niet kunnen weerstaan. Onder de klanken van Jingle Bells en All I want for Christmas raasden we rondjes. Om ons heen alleen maar gillende kinderen, waardoor we onszelf ook weer even kind voelden. Heerlijk! Daarna lekker eten bij restaurant De Rode Koe, waar ze biologische gerechten serveren. Echt een aanrader.

Lille kerstmarkt

We hebben genoten van Lille. Ik heb nog steeds nekpijn van het vele omhoog kijken naar de mooie gevels en lichtjes, maar het was het waard. Volgend jaar weer?

Tip: Met NS International boek je nog snel even een tripje naar Lille al vanaf €29!

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *