5x op stap in Oostende

Badplaats Oostende is de grootste badplaats van België en trekt daarmee jaarlijks flink wat toeristen. De lange geschiedenis van de stad is waarschijnlijk bij minder mensen bekend. En er is veel meer. Deze kustplaats biedt namelijk genoeg voor zowel mensen op zoek naar avontuur als liefhebbers van genieten & gastronomie.

5x-op-stap-in-Oostende - strand

Bezoek Fort Napoleon

Fort Napoleon is een bekende bezienswaardigheid in Oostende. Het werd gebouwd in opdracht van Napoleon maar raakte in de loop van de eeuwen verwaarloosd. Inmiddels is het fort historisch erfgoed en kun je het bezoeken en er onder meer tentoonstellingen bekijken.

 

 

Toegangsprijzen (inclusief audiogids) voor volwassenen € 6 (reductietarief € 5), kinderen 6-11 jaar (niet in groep) € 2, audiogids voor kids inbegrepen. Meer informatie over Fort Napoleon vind je op de website.

Eten bij Ostend Queen

Visrestaurant Ostend Queen staat bekend om haar lokale gerechten waarin verse vis de hoofdrol speelt. Gevestigd op de bovenste verdieping van Kursaal Oostende geniet je van het prachtige uitzicht over het strand en de zee van Oostende, terwijl je intussen een uitgebreid diner verorberd. Kies voor een Ostendaise Menu waarin onbekendere vissoorten centraal staan of ga voor een van de heerlijke a la carte gerechten als Noordzeekrab of een ceviche van zeebaars.

5x-op-stap-in-Oostende-Ostend-Queen

Ga fietsen

Oostende (in Vlaanderen) is verrassend groen en telt daarbij veel fietspaden om de bereikbaarheid van de stad te bevorderen. De fiets- en voetgangerspaden die samen zo’n 30 kilometer omvat rijgt 15 groengebieden aan elkaar en vormt zo letterlijk een groen lint dat Oostende omsluit. De ideale manier om de stad en haar omgeving goed te verkennen!

Vis eten aan de kade

Langs de Visserskaai staan talloze viskraampjes die de vangst van de dag verkopen. Vismarkt Vistrap verkoopt vooral de vangst uit de omgeving van Oostende, met opmerkelijk veel platvis. In de zomermaanden kun je hier heerlijke garnalen kopen.

 

ZIE OOK: Op de fiets door Vlaanderen

 

Winkelen in Oostende

Een waar winkelwalhalla voor de liefhebbers, ook dat is Oostende. Het autovrije centrum biedt winkels voor zowel koopjesjagers als vintage & high fashion liefhebbers. De moeite waard voor een (mid)dagje uitgebreid winkelen.

5x op stap in Oostende - winkelen

 

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

 

Comments are closed.