Actieve vakantie in Turkije

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij Turkije is zon, zee, strand en all inclusive resorts. Dit zijn inderdaad dingen die absoluut bij Turkije horen maar Turkije heeft nog zo veel meer.  Prachtige natuur, mooie cultuur en een rijke geschiedenis. Wat veel mensen niet weten is dat je ook een actieve vakantie kunt hebben in Turkije. Een actieve vakantie terwijl je in een all inclusive resort zit is zelfs een hele goede optie in dit sportieve land.

DSC_0136

Actief All inclusive

In het SENTIDO Zeynep resort en Zeynep Golf & Spa zijn de mogelijkheden voor een actieve all-inclusive vakantie eindeloos. Aerobics, basketbal, beach volleybal, mini voetbal en boogschieten, het zijn een aantal sportieve activiteiten die allemaal inbegrepen zijn in het all-inclusive concept van het hotel. Een enthousiast animatieteam zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen – Jong&Oud. Het SENTIDO Zeynep heeft ook meerdere tennisbanen en een grote fitness ruimte. Dat het resort perfect is voor top sporters blijkt wel uit het feit dat de maand mei (2014) in het teken stond van het Nederlands Olympisch zwemteam. Alle faciliteiten zijn aanwezig om het een sportteam naar de zin te maken. Grote trots is dan ook het zwembad met olympische afmetingen en startblokken. Naast de grote namen als Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren waren er ook junioren mee op trainingskamp.

DSC_0326

Ik sprak met de toekomstige Ranomi, Femke en Inge – de 12 jarige Claire, Lou Lou van 13 en Jasmijn (13). Drie enthousiaste meiden die voor de eerste keer mee zijn op trainingskamp. Niet iedereen mag natuurlijk mee op trainingskamp. Claire legt uit dat je een A+ tijd moet zwemmen om uitgekozen te worden. Zo’n A+ tijd is een gemiddelde tijd berekend op leeftijd. Deze drie meiden zwemmen dus snel, heel snel, voor hun leeftijd. Ze leggen uit dat ze uitgekozen zijn voor het Talent Team van de KNZB en vanuit daar stroom je als je goed genoeg bent door naar het regionale en nationale team.

DSC_0390

Op de vraag hoe ze dat nou vinden, zo’n trainingskamp in Turkije, antwoord Jasmijn vol overgave “Super cool”. Ook Claire en Lou Lou zijn erg trots dat ze hier bij mogen zijn. Wel vinden ze het alle drie heel spannend. De junioren trainen één week in Belek, dit in tegenstelling tot de senioren die twee weken blijven. Op 12 en 13-jarige leeftijd een week zonder je ouders naar Turkije is een hele stap. Soms komt er dan ook een beetje heimwee om de hoek kijken. Gelukkig zijn deze meiden ook echte vriendinnen en helpen ze elkaar tijdens de moeilijke momenten. In Nederland trainen deze toekomstige olympische zwemsters 8 keer per week. Zes keer een zwemtraining en nog 2 keer een landtraining waarbij o.a. de buikspieren getraind worden.

DSC_0697

Als ik vraag wie nou hun grote voorbeeld is roepen ze volmondig alle drie “Ranomi!!”. Het ultieme doel van Claire, Lou Lou en Jasmijn is goud winnen op de olympische spelen maar op korte termijn hopen ze op goede resultaten tijdens de EYOF in Hongarije. Dat goud op de olympische spelen moet volgens mij wel goed komen met deze talentvolle dames. Ik heb in elk geval alvast hun handtekening gescoord!

DSC_0348

DSC_0122

Golf

Naast zwemmen in een olympisch bad zijn er ook hele goede mogelijkheden om te golfen. Belek staat bekend om zijn goede golfbanen waaronder Carya Golf club dat naast het hotel ligt. Vanuit het hotel kun je een shuttle boeken die je naar Carya brengt en weer ophaalt. Het is een golfbaan met 18-holes en je kunt er het hele jaar door golfen. Het unieke aan deze baan is dat het verlichting heeft waardoor je ook in de avonden goed kunt golven. Dit is met name in de zomermaanden erg fijn want dan is het overdag vanwege de temperaturen niet lekker op de baan.

DSC_0669

DSC_0675

Alles bij elkaar maakt dit Turkije tot een perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Zelfs in een all inclusive resort als SENTIDO Zeynep zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je sportief bezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *