Ontdek de omgeving van Valencia

Valencia is een geweldige stad als stedentrip, maar wist je dat de omgeving van Valencia ook zeker de moeite waard is om te ontdekken? Verblijf dus wat langer in de Spaanse stad, huur voor een paar dagen een auto en verken de omgeving! Waar je moet zijn? Dit zijn mijn 5 leukste tips.

Montanejos

1. Montanejos

Montawát? Grote kans dat je nog nooit van Montanejos, een klein bergdorp op een uur rijden van Valencia, hebt gehoord, maar hier ligt toch echt een klein paradijs verstopt. In de bergachtige omgeving van het dorp liggen namelijk meer dan vijftig warmwaterbronnen. Al deze ‘fuentes’ zorgen ervoor dat het water in de Rio Mijares, dat door Montanejos loopt, wordt opgewarmd. Op verschillende plekken in en rondom het dorp is het dus mogelijk om te zwemmen. De mooiste en bekendste ‘fuente’ is Fuente de Los Baños. Deze warmwaterbron ligt verscholen tussen een prachtige hoge kloof. Zwem door de indrukwekkende kloof en spot verrassende details, zoals kleine grotten. Het water is kraakhelder en heeft het hele jaar een temperatuur van 25 graden. Neem een goedgevulde koelbox mee zodat je halverwege de middag heerlijk kunt picknicken langs de waterkant.

2. Alicante

Wist je dat je een stedentrip naar Valencia perfect kunt combineren met een bezoek aan Alicante? Deze 170 kilometer zuidelijker gelegen havenstad is zeker een bezoek waard. Waarom? Alicante heeft namelijk een mooie haven, goede restaurants, indrukwekkende kerken, hippe barretjes, leuke bezienswaardigheden, een fijn strand en ook shopliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Ben je in Valencia, huur dan voor een dag (of twee) een auto en laat je verrassen door al het moois wat deze typische Spaanse stad te bieden heeft.

 

 

Leuke tips voor één dag? Start je dag met een bezoek aan Casco Antiguo, het oudste gedeelte van Alicante. Je vindt hier onder andere de basiliek en Plaza del Ayuntamiento, het belangrijkste plein van de stad. Wandel vervolgens naar de oude wijk Santa Cruz, dat tegen de helling van de Monte Benacantil is gebouwd. Deze authentieke volkswijk staat bekend om haar smalle straten, vele trappetjes en talloze witte huizen, die rijkelijk zijn voorzien van bloemen en versierde tegels. Beklim vervolgens de 166 meter hoge heuvel Monte Benacantil. Hier ligt Castillo de Santa Bárbara. Vanaf hier heb je ook een waanzinnig uitzicht over de stad! Wandel vervolgens terug naar beneden en breng een bezoek aan het stadstrand en de haven. Flaneer vervolgens over de Explanada de España, dé wandelpromenade van Alicante. In de late middag struin je de winkels op de Rambla de Méndez Núñez af om vervolgens ergens neer te ploffen op één van de vele terrasjes voor heerlijke tapas.

Alicante

3. Sagunto

Ongeveer dertig kilometer ten noorden van Valencia ligt Sagunto. Op het eerste gezicht een normale stad, maar wist je dat deze stad bekend staat om haar rijke geschiedenis? Deze geschiedenis gaat tot ver terug in de tijd. Een theater uit de Romeinse tijd en een enorm fort zijn namelijk de grote trots van de stad en zeker het ontdekken waard! De twee bezienswaardigheden behoren zelfs tot nationaal monument.

 

Dit zijn de hotspots van Valencia

Download nu nog meer tips over Valencia. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Je bereikt het Romeinse theater en het fort via de oude Joodse wijk, dat tegen de helling van de heuvel is gebouwd. Halverwege spot je het theater. Dit theater stamt uit de 1e eeuw en is één van de best bewaarde Romeinse theaters van Spanje. Als je vervolgens nog iets verder doorloopt, bereik je het fort. Het fort bestaat al eeuwen en is onder andere bewoond geweest door Romeinen, Arabieren en Christenen. Het leuke aan dit fort is dat alles vrij toegankelijk is. Beklim de muren, ontdek geheime kamers en geniet van de prachtige uitzichten.

Sagunto

4. Jávea

Wil je een stedentrip naar Valencia graag afwisselen met relaxen aan een mooi strand? Breng dan een bezoek aan Jávea, dat bekend staat om haar prachtige stranden en indrukwekkende kliffen. Jávea ligt ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Valencia en is eenvoudig te bereiken via de tolweg of de kustroute. Het kleine havenstadje telt negen stranden die allemaal op een rij liggen. Leuk is om bij het zuidelijkste strand te beginnen en vervolgens via een slingerachtige weg door prachtige villawijken richting Jávea te rijden. Onderweg is het mogelijk om bij prachtige uitzichtpunten te stoppen, vanwaar je zelfs met helder weer Ibiza ziet liggen! Het mooiste strand van Jávea? Dat is zonder twijfel Cala Granadella. Dit strand is zelfs meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste strand van Spanje. Cala Granadella wordt omgeven door bergen en rotsen en staat bekend om haar azuurblauwe water en prachtige kleurcontrasten. Aanrader dus!

Jávea

5. Natuurgebied Albufera

Valencia is niet alleen de stad van de sinaasappel, maar ook van de paella! Op slechts tien kilometer ten zuiden van Valencia ligt namelijk het grootste rijstteeltgebied van Spanje: Albufera. In dit natuurgebied vind je het grootste zoetwatermeer van het land, ongerepte stranden, talloze rijstvelden, pittoreske dorpen en prachtige flora & fauna. Als je hier bent, heb je totaal niet het idee dat tien kilometer verderop het drukke Valencia ligt. Het is namelijk één en al rust. Wil je de échte paella proeven, dan moet je in het dorp El Palmar zijn. Naar verluidt komt hier de paella oorspronkelijk vandaan. Verken ook per boot het meer en relax aan één van de verlaten stranden. Albufera is eventueel ook eenvoudig per fiets te bereiken.

Natuurgebied Albufera

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *