Zwemmen in het olympische zwembad van SENTIDO Zeynep Resort in Turkije

Met (reis)kriebels in mijn buik sta ik op Schiphol te wachten. Om 02.30uur zat ik al in de taxi op weg naar Amsterdam. In samenwerking met verkeersbureaus.info en Neckermann ging ik op reis naar Turkije, waar het Olympisch zwemteam op trainingskamp is. Op Istanbul na ben ik nog nooit eerder in Turkije geweest en dit is dus helemaal nieuw voor mij.

DSC_0706

SENTIDO Zeynep

Na een rustige vlucht komen we aan op Antalya. Het is nu al een gezellige groep mensen met diverse achtergronden. Van Sportjournalisten tot aan Social Media kenners. Een kort ritje verder komen we aan in Belek. Het SENTIDO Zeynep Golf & Spa is het hotel waar ik de komende dagen zal verblijven. We worden hartelijk welkom geheten en ik voel me meteen thuis. We beginnen meteen met een lunch in één van de buffetrestaurants. Na een vlucht kon ik dat wel gebruiken. In het restaurant vang ik al een glimp op van Ranomi Kromowidjojo en de andere zwemmers. Na een heerlijke en uitgebreide lunch ga ik op weg naar mijn kamer.

SENTIDO Zeynep

Ik doe de deur open en mijn mond valt open van verbazing. Zo’n mooie hotelkamer heb ik nog nooit gezien. Het is zo groot! Een hemelbed helemaal voor mij alleen. Een badkamer met douche en een jacuzzi. Pas later kom ik er achter dat ik een suite heb gekregen. Mij hoor je niet klagen en ik val elke avond met een grote glimlach in slaap. Ook de standaard kamers in SENTIDO Zeynep Spa & Golf zijn erg mooi en ruim en het zal je dan ook aan niets ontbreken.

SENTIDO Zeynep

SENTIDO

Neckermann heeft verschillende soorten hotels die vallen onder een bepaald concept. De SENTIDO hotels focussen op de 5 zintuigen. Horen, Voelen, Zien, Proeven en Ruiken. SENTIDO hotels bevinden zich in meerdere landen waaronder Turkije en Griekenland en zijn altijd 4 sterren of hoger. SENTIDO staat garant voor een heerlijke vakantie. Het Zeynep Resort en Zeynep Golf & Spa valt onder het SENTIDO concept van Neckermann. Het zijn twee hotels die bij elkaar horen en waar je gebruik kunt maken van alle faciliteiten.

SENTIDO Zeynep

Ligging

SENTIDO Zeynep Resort en Zeynep Golf & Spa liggen op 5km afstand van Belek. Je vliegt vanuit Nederland op Antalya en vanaf daar is het nog een klein halfuurtje rijden. Dus geen lange transfers na een vermoeiende vlucht. Het hotel ligt in een pijnbomenbos en vlakbij het mooi zandstrand. Verschillende kamers kijken dan ook uit op de blauwe zee. Er is een regelmatige dolmus verbinding met Belek. Ook worden er leuke excursies in de omgeving georganiseerd.

SENTIDO Zeynep

Eten

Iets dat erg hoog in het vaandel staat bij het SENTIDO Zeynep Resport en Zeynep Golf & Spa is het eten. Het hotel telt twee buffetrestaurants en daarnaast nog  5 a la carte restaurants. Je kunt daarbij kiezen uit Chinees, Frans, Italiaans, Mexicaans en Mediterraan. Zeynep werkt met het all inclusive concept maar voor een a la carte restaurant betaal je een kleine toeslag. In het hotel kun je de hele dag door eten, zelfs als je midden in de nacht wakker wordt is er een buffet geopend. Er zijn verschillende bars waar je drinken kunt halen en een snack kunt eten.

SENTIDO Zeynep

Het eten in de buffetrestaurants is voornamelijk Turks maar word aangepast aan de nationaliteiten die op dat moment te gast zijn. Het menu wisselt elke twee weken dus je raakt hier niet snel uitgekeken op het buffet. Het eten is creatief en gezond en wordt met liefde bereid. Er werken 70 mensen in de keuken en die ervoor zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Het dessert buffet is fenomenaal en ziet er prachtig uit. Als je niet oppast dan ben je na je vakantie 10 kilo aangekomen door al het lekkere eten.

SENTIDO Zeynep

SENTIDO Zeynep

Zwembaden

Het hotel heeft verschillende zwembaden waaronder een echt olympisch bad. In het zwembad van olympische afmetingen trainen regelmatig zwemteams. Ook ons Olympisch zwemteam heeft in mei 2014 twee weken getraind in Turkije en maakte gebruik van de faciliteiten van het Zeynep Resort. Beide hotels hebben meerdere zwembaden en er zijn voldoende kinderbaden aanwezig met speeltoestellen. Ook is er een waterpark met verschillende grote glijbanen die twee keer per dag twee uur geopend zijn. In de zomer is het hier ondanks de hitte ook prima vertoeven want een duik in het zwembad is zo genomen.

SENTIDO Zeynep

SENTIDO Zeynep

Ik wil weer terug

Alles bij elkaar heeft het SENTIDO Zeynep Resort en Zeynep Golf & Spa alles wat je nodig hebt voor een relaxte maar ook sportieve vakantie. Over alle sportfaciliteiten en mogelijkheden zal ik in een ander artikel meer schrijven. De sfeer in het hotel is geweldig en de mensen zijn erg aardig en behulpzaam. Iedereen wilt er voor zorgen dat jij de beste vakantie ooit zult beleven. Dit gaat dan ook zeker lukken in Zeynep Resort en Golf &Spa. Ik wil weer terug!

 

Meer reisverhalen van deze Contributor lezen?

Vul je emailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen van onze travelbloggers.

 

One thought on “Zwemmen in het olympische zwembad van SENTIDO Zeynep Resort in Turkije

  1. Ga je op vakantie naar Turkije? En nog geen visum aangevraagd? Visum Turkije aanvragen doe je snel en gemakkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.