Het mooie Griekse eiland Corfu

Het Griekse Corfu is nog altijd een populaire bestemming onder Nederlanders. Dat is niet zo vreemd! Griekenland heeft namelijk heel veel moois te bieden: zon, witte stranden, helder blauwe wateren met dolfijnen maar ook is er veel cultuur en historie. Zelf bezocht ik het eiland Corfu maar het lijkt me heel gaaf eens te eilandhoppen!

Corfu terras

Corfu

Corfu is een rustig en enorm groen eiland. Ik bezocht Corfu in september en de temperaturen waren heel aangenaam: volop zon en 30 graden. Er staan nog veel bloemen in bloei en het fruit is op zijn lekkerst. Het eiland was lekker rustig maar zeker niet leeg. Het voordeel is dat je eerder in contact komt met de lokale bevolking en hierdoor vaak meer ‘aandacht’ krijgt. Wanneer je uit eten gaat bijvoorbeeld. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit in het hoogseizoen op vakantie geweest dus over de drukte in die periode kan ik weinig zeggen. Wel zou ik hier in het voorjaar nog wel eens naar toe willen gaan. Voor mij is het een ideale voor- of nazomer bestemming.

Corfu

Bezienswaardigheden

Vlak voordat je op Corfu land, vlieg je meteen al over een bekend symbool van het eiland. Dit is namelijk Muizeneiland. Zoals de naam al doet vermoeden een piepklein eilandje dat heel bekend is. Ook leuk: wanneer er een vliegtuig opstijgt wordt het autokruispunt dat achter het vliegveld ligt, afgesloten. Dit om te voorkomen dat auto’s door de kracht van het vliegtuig omver geblazen worden.

Verder is de hoofdstad Corfu-stad, leuk om een dagje te bezoeken. Een mooie oude stad aan het water met een fort. Je kunt hier door de Griekse straatjes wandelen, winkelen of heerlijk zitten op het terras. Vanaf de haven van Corfu-stad kun je een boottrip maken naar het vaste land van Griekenland. Als je geluk hebt zie je onderweg dolfijnen!

Jeep safari op Corfu

Vanaf Corfu-stad kun je met de bus of auto het vakantiehuis van Prinses Sissi bezoeken. Een groot huis met een mooie tuin en veel kunst. Een absolute aanrader is om door Corfu te rijden of een jeepsafari te boeken. Op deze manier ontdek je de mooiste stranden, rijd je door de bergen en kom je de mooiste uitzichten tegen!

De Griekse keuken is iets waar mijn hartje sneller van gaat kloppen: verse vis, feta, yoghurt en baklava zijn favoriet. De Grieken zijn heel gastvrij dus grote kans dat je in een restaurant een kijkje in de keuken mag nemen!

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.