Newcastle in de winter en zomer

Mede door de fijne overtocht met DFDS Seaways van Ijmuiden naar Newcastle wordt deze Engelse stad steeds populairder. Maar ook omdat de stad gewoon heel leuk is. Ik bezocht de stad aan de Tyne rivier in juli met 30 graden en eind november in kerstsferen.

City1

Winter

In Newcastle vind je het grote overdekte winkelcentrum MetroCentre waar je winkels vindt zoals de Primark, New Look, Hollister etcetera. Hier kun je heel goed shoppen! In november en december vind je overal kerstmarkten waar je kerstspullen kunt kopen en lekker kunt eten. Daarnaast is de stad versierd, wat een gezellige sfeer geeft!

In de winter kan het nogal koud zijn in het noorden van Engeland maar dat is helemaal niet erg want dan heb je een goed excuus om de pub in te gaan voor een Glüweintje of een warme chocolademelk.

13

Zomer

Newcastle is in de zomer een hele andere beleving dan in de winter. Iedereen zit op het terras en geniet van de zon. Vooral aan het water bij de Tyne rivier is het fijn vertoeven. Hier ligt ook een klein zandstrand met een vollybalveld en strandstoelen. ‘s Avonds geeft de Tynebridge een lichtshow weg die je vanaf het terras kunt bekijken.

city4

Voor de hele warme zomerdag is Tynemouth een fijne plek om af te koelen. Twintig minuten met de metro en je bent er. Je vindt hier kleine baaitjes omringt door een oud fjord en helder blauw water. Voor mij een aangename verrassing!

beach1

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *