Valentijnsdag: 3 Romantische Reisideeën

De laatste weken melden ze zich weer bij mij in het reisbureau: de mensen die voor Valentijnsdag een verrassingsreisje willen boeken naar een romantische bestemming. Liefst buiten medeweten van de partner in kwestie. De tripjes naar Brugge, Parijs en Venetië nemen dan ook gretig aftrek. Soms krijg ik de vraag of ik zelf nog een originele bestemming weet met een romantisch decor. Ook ik haal mijn tips uit verschillende bronnen. Zo vraag ik regelmatig aan mensen of ze elkaar op een specifieke plek hebben ‘gevraagd’. En dat is niet zelden op een mooie buitenlandse bestemming. Hieronder mijn persoonlijke tips voor tripjes waar je mee voor de dag kunt komen.
Giverny-Monet1

1. Giverny: met je Valentijn dobberen op de Seine

En ook al ben je dan toch met je lief in Parijs aanbeland, op een steenworp afstand van deze stad vind je aan de Seine het plaatsje Giverny, de werk -en woonplek van Claude Monet, één van de bekendste impressionistische schilders met oog voor romantische tafereeltjes. Wereldberoemd zijn de scènes die hij in de tuinen van Giverny schilderde: vijvers vol met lelies, hangende treurwilgen, dromerige landschappen en het beroemde bruggetje allemaal opgetekend in lenteachtige kleuren in en rond Giverny. Het kan niet zo zijn dat daar niets meer van over is. En inderdaad vind je de “Tuin van Monet” nog terug, net zo als het huis waar Monet woonde. Een plek waar je heerlijk kan wegdromen met zijn tweeën en wie weet, huur je ook wel zo’n roeibootje voor een tochtje over de Seine waar je haar dan de ultieme vraag stelt…

Mallorca amandelbomen2

 

 

2. Mallorca in de winter: amandelbomen in bloei

Bij de doorgewinterde overwinteraars is Mallorca niet de grote favoriet als het om hoge temperaturen gaat, maar wat lang niet iedereen weet is dat het eiland over een prachtig berglandschap beschikt, waar je de mooiste trektochten kan maken: te voet of per fiets. Of met je gehuurde auto. En dat moet voor de gelegenheid natuurlijk een cabrio zijn. Want op 15 graden mag je toch zeker wel rekenen, voor het gevoel zelfs nog wat warmer als je de al weer in kracht toenemende zon daar bij neemt. De tip van het Spaans Verkeersbureau die ik kreeg is juist in de maand februari naar Mallorca te gaan vanwege het bloeiseizoen van de amandelbomen. Dan lijkt het wel of de velden op Mallorca een wit tot lichtroze dekkleed hebben, veroorzaakt door de bloesem van de amandelboom. Daarnaast biedt het eiland nog voldoende afleiding: de hoofdstad Palma is met een eigen Rambla, een kleine versie van Barcelona. Verblijf samen met je lief in een mooie finca in het binnenland en de droomreis is compleet.

Narrowboat2

3. Narrowboating in Britain

Even er helemaal uit met z’n tweetjes, in een karakteristieke narrowboat  je in stevig wandeltempo door het Engelse landschap mee laten voeren. Ik vond het direct helemaal leuk, zittend op de achterplecht met het roer in de hand van de ene sluis naar de andere sluis varen. Over Engeland’s smalle kanalen, soms wat meer vaart makend als je een stukje rivier stroomafvaarts volgt (12km/h voelt dan echt bloed hard!). Stoppen bij zo’n landelijke pub aan het water met picknickbanken in de tuin. Aanmeren voor de nacht onder een wilg aan de rand van een weiland, het ultieme gevoel van vrijheid. Het is eigenlijk gewoon een camper op het water, want je ontvangt de boot met volledige uitrusting. Het besturen er van is zo aangeleerd. De taakverdeling is eenvoudig: de één stuurt en de ander bedient de sluizen en helpt bij aan -en afmeren. Dat je hierbij goed op elkaar ingespeeld moet zijn spreekt vanzelf. En daarmee is deze trip dan ook de ultieme relatietest.

Comments are closed.