Cruise thema: Wellness aan boord

Dine like a Parisian, Surf like a Hawaiian, Party like a Brazilian, Love like a Venetian, Chill like a Jamaican, Shop like a Newyorker, Cruise like a Norwegian and relax like a Dutchie.  Die laatste verzin ik er zelf bij in de reeks van mogelijkheden aan boord van de Norwegian Getaway, een cruise to nowhere.

Op een 4* cruiseschip met maar liefst 16 dekken is er genoeg te doen. Als ik op reis ga wil ik er altijd het maximale uithalen. Maar vind ik het net zo belangrijk dat ik ook even tot rust kan komen. Het leven is vaak al hectisch genoeg en mijn “ultieme getaway” is om te relaxen en genieten in een spa.

Laat je die nou ook aan boord hebben van de Norwegian Getaway, het nieuwste schip van Norwegian Cruise Line. De Mandara Spa is een combinatie van een spa, salon en fitness center in een. Je moet je even indenken dat ik afgelopen weekend met ruim 4000 passagiers aan boord was om het schip te ontdekken. Het lukte mij dan ook niet om een “Mandara” moment te pakken voor mezelf. Maar een chill moment heb ik zeker gehad, daarover later meer.

Spa

Ik heb wel de diverse ruimten kunnen bezoeken maar ik weet zeker dat Spa liefhebbers wel weten wat ze kunnen verwachten. Naast de spa heb je ook de Mandara Salon, waar je je nagels kan laten doen, je make up of naar de kapper kunt gaan. Doe je ogen even dicht en denk er even bij dat als je je haar laat doen aan boord dat je dan uitkijkt over de oceaan.

Kapper met uitzicht op zee

Via de Guest Service aan boord kun je een afspraak maken in de Mandara Spa. Je komt binnen in de relax lounge waar je een welkomstdrankje kan nemen. Afhankelijk van de behandeling kun je bijkomen in de hydrotherapie tuin, genieten van een scrub belevenis of je gedachten laten wegstomen bij een rasul behandeling. Er zijn ruim 25 massage mogelijkheden waar je uit kan kiezen, van full body massages tot gezichtsbehandelingen. Wil je helemaal tot rust komen samen met je (reis)partner dan kan je een privé spa reserveren voor een behandeling voor twee.

Mandara Spa zoutkamer

Waar ik me echt over verbaasde is dat je zelfs een medi-spa aan boord hebt. Hier worden diverse acupunctuur services aangeboden maar je kan het nog gekker maken door een botox behandeling te ondergaan of zelfs je tanden te laten bleken.

Dat laatste gaat voor mij te ver maar het is wel iets om aan te geven dat alles kan aan boord. Je bevind je op één plek met zoveel mogelijkheden.

Om gelijk de wereld uit te helpen dat spa en wellness alleen voor vrouwen is, er is ook een “Men’s Club” aan boord. Want ook mannen vinden het heerlijk om van top tot teen te worden verzorgd, (al zullen ze dat zelf misschien nog niet toegeven). In elk geval kunnen ze aan boord genieten van speciale behandelingen gericht op mannen. Daarna kunnen ze hun haar laten doen in de barber shop en een snor aan laten meten met het “Moustaches” overzicht. Dat laatste mag wat mij betreft achterwege worden gelaten maar ook hier geldt weer er is voor ieder wat wils aan boord.

Barber shop

Als je nog geen 18 bent maar wel wilt relaxen en ontspannen dan is er ook nog een zogenoemde “Teen & Kid Spa” aanwezig. Ook kinderen kunnen tegenwoordig gestrest of overspannen raken en daar zijn speciale massages voor. De gezichtsbehandelingen worden gegeven met vers fruit en bij de manicure- en pedicure kan je je voeten en handen laten onderdompelen in ijs. Voor de ultieme familie getaway heb je ook speciale moeder en dochter en vader en zoon behandelingen.

Wil je tijdens de reis aan jezelf werken dan kan je in het fitness center meedoen aan diverse programma’s. Wil je er echt voor gaan tijdens de reis dan kan je met een personal trainer een cruise fitness plan opstellen.

Inmiddels ben ik zelf wel toe aan een relax moment en heb ik de housekeeping gevraagd om een badjas op mijn kamer te leggen. Op dek 15 bevinden zich namelijk 4 jacuzzi’s in de buitenlucht. Ik kleed me om en trek de badjas stevig om mij heen. De grote handdoek wikkel ik er ook nog over en dan ben ik klaar om door de gure Noordzee wind over het bovenste dek te rennen. Ik laat mezelf zo snel als mogelijk in de jacuzzi onderdompelen en terwijl ik mijn ogen sluit denk ik aan al die mensen die straks de ultieme getaway beleven via Cruise Travel als dit schip vanuit Miami naar de Caribbean vaart.

 

Bubbelen aan boord met Natasja en Mandy

Foto Mandy de Roo

Bubbelen op dek 15, foto: Mandy de Roo

Comments are closed.