Cruise thema: Cruisen voor beginners op de Norwegian Getaway

“Vakantie vieren op een cruise? Maar dat is toch alleen voor bejaarden?” Zo denken ongetwijfeld meer mensen over cruise schepen en hun passagiers. Want met z’n allen tegelijk vakantie vieren op een gigantisch schip dat dagelijks ergens anders aanmeert, dat is toch geen doen? Ik ging aan boord van de gloednieuwe Norwegian Getaway en ontdekte dat het ook anders kan. Cruisen voor beginners, lees je mee?

Norwegian Getaway: Cruisen voor beginners

Een cruise avontuur begint bijna hetzelfde als een vliegtuig vakantie. Zonder paspoort kom je niet langs de incheckbalie. Logisch want de meeste cruiseschepen varen in internationale wateren. De Norwegian Getaway vertrekt voor haar maiden voyage vanaf de Rotterdam Cruise Terminal. Zodra we zijn ingecheckt en een persoonlijk pasje hebben ontvangen, mogen we aan boord.

Het is even speuren naar mijn eigen hut, want met ruimte voor ruim 4000 passagiers zijn er flink wat hutten aan boord. Maar laat je niet intimideren door de overweldigende grootte van het schip, er zit een zekere logica in. Er blijken ook verschillende liften per verdieping, goed voor een paar flinke wandelsessies door de lange gangen.

Norwegian Getaway

Een indrukwekkend gezicht, zo’n cruiseschip

Mijn hut met balkon bevindt zich op het veertiende dek, bijna bovenaan het schip. Een prachtig uitzicht over Rotterdam is het gevolg! Snel zeeziek? Dan kun je beter een hut op een van de lager gelegen dekken kiezen. Naast mijn Balcony Stateroom zijn er hutten voor elk wat wils: van luxueuze minisuites en penthouses tot family rooms en inside staterooms, vanwaar je geen uitzicht naar buiten hebt. Voor solo-reizigers zijn er zelfs eenpersoons-studio’s. Een prima keuze als je je geld liever aan de rest van je vakantie besteedt.

Eten & drinken aan boord

Aan boord van de met vier sterren bekroonde Norwegian Getaway bevinden zich 26 restaurants en 22 bars waar je dagelijks terecht kunt. ‘s Ochtends en ‘s middgs kun je voor ontbijt en lunch terecht bij het buffet op het vijftiende dek. Maar ook eten in je eigen hut of lunchen bij een van de restaurants is mogelijk. Er is onder meer een Japans restaurant, een sushibar, een grill & steak restaurant. Toch liever Franse cuisine? Ook dat kan.

Norwegian Cruise Lines heeft het Freestyle Dining geïntroduceerd op haar schepen. Dat betekent dat je niet aan vaste diner tijdstippen (of vast tafelgezelschap!) bent gebonden maar dat je tussen 17:30 en middernacht (je krijgt een tafeltje tot 22:30 uur) aan tafel kunt. Reserveren kan vooraf of aan boord aan de servicebalie of bij de reserveringsdesk van de diverse restaurants. Nog handiger is om zelf te reserveren via één van de touchscreens die je door het schip heen kunt vinden. Geen nood dus als je niet vooraf kunt beslissen waar je trek in hebt.

Ook prettig om te weten is dat je niet per se in formele dress code hoeft te verschijnen. Nette kleding wordt wel gewaardeerd maar mocht je echt geen afscheid willen nemen van je spijkerbroek, dan kun je nog steeds terecht in de restaurants.

Onze kok in restaurant Teppanyaki

Onze kok in Japans Restaurant Teppanyaki in actie

Bar aan boord

Een van de 22 bars op de Norwegian Getaway

Entertainment & ontspanning

Wie op vakantie gaat, wil natuurlijk ontspannen en vermaakt worden. Op een cruiseschip ben je daarvoor op de goede plek. Een uitgebreid entertainment programma is aanwezig voor jong & oud. Cruisen met de hele familie? Kinderen kunnen hun circuskunstjes verbeteren in de Splash Academy terwijl pap & mam zich vermaken bij een van de theatershows aan boord. Legally Blonde, Burn The Floor of spanning en spektakel in het unieke Illusionarium zijn slechts drie van de opties.

Meer zin in ontspanning? De Norwegian Getaway’s Day Spa, Medi Spa, Salon & Fitness Center biedt uitkomst. Hou er wel rekening dat je voor alle behandelingen moet bijbetalen.

Ook in de avonduren kun je je prima vermaken. Naast eerder genoemde bars waar je kunt aanschuiven voor een drankje, zijn er aan boord verschillende plekken waar je kunt genieten van live shows. Pianobar Howl at the Moon bruist, en schroom vooral niet om verzoeknummers aan te vragen, of The Grammy Experience waar de award-winnende Latijns-Amerikaanse muzikant Nestor Torres de sterren van de hemel speelt. Je geluk beproeven kan in het casino aan boord. Laat ze maar rollen, die dobbelstenen!

Illusionarium Norwegian Getaway

Het unieke Illusionarium aan boord van de Norwegian Getaway

Pianobar Howl at the Moon

Live muziek in pianobar Howl at the Moon

Ben je uitgezongen? Dan ga je natuurlijk door voor een dansje in Bliss Ultra Lounge, de place to be aan boord van de Norwegian Cruise Line schepen. Tot 2 uur ‘s nachts kun je daar met de voetjes van de vloer, waarna het hoog tijd is om je hut op te zoeken. Er staat immers weer een volgende cruise dag op de planning.

Ultimate experience

Na twee dagen aan boord van de Norwegian Getaway is mijn beeld van cruise vakanties drastisch veranderd. Hoezo stoffig en alleen voor oude mensen? Ook jong vermaakt zich net zo goed aan boord en het hoeft ook geen ontzettend dure vakantie te zijn. Een weekje cruisen met Norwegian Cruise Line is vergelijkbaar met een vliegtuigvakantie naar een gemiddelde Europese vakantiebestemming.

Een ultieme ervaring en eerste kennismaking met cruisen, die smaakt naar meer. Maar dan het liefst in warmere oorden, zoals de Caraïben. Laat de Norwegian Getaway daar nu vanaf eind januari vanuit Miami heen en weer gaan varen…

Comments are closed.