The Norwegian Getaway – het neusje van de zalm

The Norwegian Getaway, een splinternieuw cruiseschip met werkelijk alles aan boord. En het was echt een leuke ervaring om mee te mogen varen. Cruisen ken ik van de serie The love boat en natuurlijk de film The Titanic. En natuurlijk kwam de gedachte wel eens voorbij ‘hoe zou het zijn om op een schip te zijn?’

Op zaterdag 11 januari was het zover, ik mocht bij de inauguratie van de Norwegian Getaway zijn! Een trip van 3 dagen. Bij aankomst in de cruise terminal van Rotterdam was ik al helemaal enthousiast. Het is bijna onwerkelijk. Het er naar kijken is al een een attractie op zich, zo fascinerend.

Eenmaal aan boord begon de beleving al met het lopen naar je hut. Je wordt door het personeel vriendelijk begroet en geholpen. En dit hield eigenlijk niet meer op tot ik weer van boord was.

Eerst eten!

Het eerste wat ik gedaan heb na het wegbrengen van mijn koffer was eten! Als foodie wil je natuurlijk zoveel mogelijk proeven. Met 14 restaurants en 12 bars aan boord, was dit een beste missie. Aan boord heb je de restaurants die in de prijs inbegrepen zit. En je hebt de specials; restaurants met net even iets anders. Hier komen nog wel extra kosten bij, maar dat is het waard. Met zoveel restaurants aan boord is de keuze ook groot. Tijdens het cruisen kun je elke dag wel wat anders eten. In de ochtend start je met een uitgebreid ontbijtbuffet in het Garden cafe op dek 15. Ik heb nog nooit zo’n uitgebreid buffet gezien. En het wordt allemaal vers bereid; pancakes, wafels, yoghurt, vers fruit, toast, bagels, scrambled eggs met crispy bacon, muffins, cinnamon buns en nog veel meer. Of bestel à la carte een ontbijtje bij Taste, Savor of O’ sheenhan’s Neighborhood.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bij deze drie restaurants kun je ook terecht voor de lunch. Mijn favoriet was O’ Sheehan’s omdat je daar burgers & fries kunt krijgen en daar ben ik gek op. Ideaal voor de snelle hap en tussendoortjes. Bij Carlo’s Bake Shop, ook wel bekend van het tv programma Cake Boss, eet je de lekkerste gebakjes en cupcakes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

allemaal desserts

Live sushi

Tegen 17.00 kun je bijvoorbeeld een voorgerechtje doen bij Wasabi of Raw food. Helaas is reserveren niet mogelijk maar als je een kwartiertje voor opening gaat heb je een plekje. Of ga iets later op de avond, dan is het ook iets rustiger. Bij Wasabi wordt er live sushi voor je gemaakt. Neem plaats aan de bar en kijk mee hoe jouw sushi gemaakt wordt. De kwaliteit van de sushi is ook erg goed! Bij Raw food, hetzelfde idee als Wasabi daar kun je terecht voor oesters en andere rauwe vissen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voor entertainment en lekker eten kun je terecht bij Teppan Yaki. Het is puur vermaak met lekker eten. Het menu bestaat uit 3 gangen. Als voorgerecht krijg je edamme (soja bonen) en miso soep. Het hoofdgerecht kun je zelf uitkiezen en maakt de kok voor je klaar. Onze kok Wilfredo haalde ook nog wat trucs uit de kast met vliegende messen, eieren en citroentjes. Erg leuk om naar te kijken. En last but not least, het toetje: groene thee cake met ijs. Heerlijk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de avond kun je lekker aan de bar hangen of gezellig een cocktail drinken bij Sugarcane! Naast Sugarcane is ook de Ice bar te vinden, daar wilde ik super graag heen maar die was helaas volgeboekt. Gelijk ook een tip als je graag iets wilt doen aan boord, reserveer tijdig. Daarna kun je dansjes doen bij Headliners of Bliss waar een dj zorgt voor lekkere house beats en een latin vibe.
Met alle Contributors van Verkeersbureaus.info

Ik kan wel eindeloos doorpraten over eten maar er is genoeg te doen aan boord om je te vermaken. Ik heb van mijn avontuur een leuke video gemaakt. In deze 3 dagen heb ik mij  prima vermaakt aan boord en er werd goed voor je gezorgd. Het eten aan boord was voor mij in ieder geval het neusje van de zalm. En stiekem had ik graag een slide willen maken van zo’n extreme glijbaan, maar wie  weet komt er nog een volgende keer.

Comments are closed.