Rome: waar moet je heen?

In oktober vertrok ik 6 dagen naar Rome, om te genieten van la dolce vita, oftewel het mooie leven. Gewapend met een Italiaanse zakgids, een zonnebril en heel veel zin dook ik deze geweldige stad in.

Ik heb heerlijk genoten van de prachtige plekken, knusse straatjes, fantastische wijnen en de smakelijke keuken. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete Rome tips met jou.

De Spaanse Trappen

Supertoeristisch, maar daardoor niet minder leuk. Mijn tip? Haal voor €4,00 een heerlijk bakje tiramisu bij Pompi, Via Della Croce 82, en eet deze lekker op terwijl je vanaf de trappen de voorbijgangers observeert.

Polveri di Tempo

Een heerlijke winkel voor reisliefhebbers: kompassen, wereldbollen en leren dagboeken, deze winkel heeft het allemaal! Als je van mooie travelitems houdt is een bezoek aan Polveri di Tempo een must. Je vindt de winkel aan de Via del Moro 59.

Polveri di Tempo winke

Campo di Fiori

Ik vind het altijd leuk om tijdens mijn reis een marktje te bezoeken. Lekkere lokale hapjes proeven, zien hoe de locals met elkaar communiceren en zoeken naar fijne en smakelijke souvenirs voor thuis.
Op Campo di Fiori vind je heerlijke pasta’s, olijfolie, balsamico, kruiden, groenten, wijn en allerlei andere mooie producten. Je vindt het Campo di Fiori vlakbij Piazza Navona.

Campo di Fiori in Rome

Piazza del Poppelo

Een van de mooiste plekken in Rome vind ik het uitzicht over de stad vanaf Piazza del Poppelo. De zonsondergang vanaf dit punt is fantastisch. Vanuit het park (op een kleedje, met een wijntje) heb je uitzicht op de koepel van de San Pietro, de grootste kerk ter wereld.

Zonsondergang bij Piazza del Poppelo

Della Palma

Vlakbij het Pantheon vind je een gelateria met meer dan 150 smaken ijs. Onmogelijk om een keuze te maken, maar o zo lekker! Je vindt Della Palma aan de Via della Maddalena 19/23.

ijs eten bij Della Palma

Comments are closed.