Eva in Bordeaux

Voor de wijnliefhebbers onder ons een bekende naam. Maar een bezoek aan deze stad heeft laten zien dat het meer brengt dan een goed glas rode wijn. De drukte van de stad maar dan in een gemoedelijke omgeving. De stad zit vol met authentieke Franse restaurants, gezellige cafés en een ruim aanbod aan winkelen. Levensstijlen dwalen door elkaar heen in Bordeaux: chique restaurants naast bruine cafés en dure kledingwinkels naast marktkraampjes. Dit zorgt voor veel diversiteit en gezelligheid in de stad.

De bioscoop van Bordeaux

De bioscoop van Bordeaux

Verdwaald geraakt

Ik heb uren door de straatjes gelopen, verdwaald geraakt en rondgestruind. Naast het fijne aanbod aan cafés en winkels staat Bordeaux vol met indrukwekkende architectuur en kunstobjecten. Voor mij totaal onverwacht deze stad zoveel moois te bieden had. Het had geen zin meer de camera in mijn tas te stoppen, continue is er wel iets te zien wat je een waardig gevoel van vakantie geeft.

 

 

De stad ligt naast de grote rivier La Garonne. Zeker in de avond is het heerlijk hier langs te lopen. De vele lichten van de stad die weerkaatsen in het water zorgt voor een mysterieus en romantisch gevoel.
brug-bordeaux-eva-groot

fontein-bordeaux-eva-groot

 

Elke buitenwijk heeft zijn eigen karakter

Naast de binnenstad bestaat Bordeaux uit verschillende buitenwijken. Elke buitenwijk heeft een eigen karakter en lijken dorpen op zich. Het is aan te raden een verblijving in het centrum te vinden. Op deze manier hoef je niet ver te reizen om te kunnen genieten van de vele mogelijkheden van bordeaux.

 

universiteit-gebouw-bordeau-eva-groot

stadspoort-bordeaux-eva-groot

plein-bordeau-fontein-eva-groot

gebouw-bordeau-eva-groot

gebouw-2-bordeaux-eva-groot

bordeaux-hek-eva-groot

autos-straat-bordeaux-eva-groot

kerk-bordeaux-eva-groot

Comments are closed.