Het ruige noorden van Sardinië

Vorige week was Sardinië in het nieuws; het eiland werd getroffen door een storm en overstromingen waardoor er helaas zelfs mensen zijn omgekomen. Vreselijk om te zien vooral omdat ik er laatst nog ben geweest en weet hoe mooi het eiland is. Als ‘ode’ aan het eiland laat ik jullie zien wat het eiland te bieden heeft.

ver1

Natuur

Het Italiaanse eiland staat bekend om zijn heldere blauwe wateren, witte stranden maar ook om de indrukwekkende grote rotsen in zee en in het binnenland. Uren kun je over de bergwegen rijden terwijl je voorzichtig geniet van het overweldigende uitzicht. Ondanks de warmte en de rotsige ondergrond is het eiland ook erg groen. Bezoek het eiland in het voor-of najaar als je extreme warmte wilt voorkomen. Sardinië is ideaal voor zonaanbidders, wandelaars en fietsers.

Cultuur

Sardinië is de vakantiebestemming voor vele Italianen. Van het vaste land komen de Italianen elke vakantie weer naar Sardinië. Dat zelfs de Italianen dol zijn op dit eiland betekend toch wel wat! Hier vind je het authentieke goede leven van de Italianen. De mensen zijn erg vrijgevig, vriendelijk en vol passie, dat is ook te proeven! In het noordoosten van Sardinië ligt het eiland La Maddalena, een plek waar Berlusconi graag verbleef. In Porto Cervo kijk je je ogen uit naar de grote jachten die hier liggen. De rijkste mensen laten hier graag zien hoeveel geld ze hebben.

58

Steden

Het eiland heeft een aantal sfeervolle en levendige steden. Rond een uur of acht ‘s avonds wordt het gezellig druk op straat. Alghero is een stad gelegen in het noordwesten met een fort aan het water. Sassari is de grootste stad van het noorden. In deze studentenstad vind je de mooiste gebouwen en pleinen. Castelsardo is een fort boven op een heuvel aan de noordkust vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Na een flinke klim naar boven bevind je je in het authentieke Italië met het lekkerste eten.

Sardinië is qua oppervlakte niet eens een heel groot land maar door de vele bergen en heuvels toch lastig om in een week te zien. Het zuiden van het land zal ongetwijfeld ook prachtig zijn! Van horen zeggen heb je hier veel Afrikaanse invloeden. Het eiland ligt namelijk dichterbij Afrika dan dat het bij het vaste land van Italië ligt.

13

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *