Kerst in Keulen

De feestdagen komen er weer bijna aan en dit betekent dat de kerstmarkten ook weer volop aan de gang zijn. Maar wat is er dan allemaal te doen op zo’n kerstmarkt? Een van de leukste kerstmarkten vind je in Keulen. In Keulen zijn de kerstmarkten namelijk heel uitgebreid en de sfeer is hier altijd goed. Ook is de Dom van Keulen een bezoekje waard.

Winterse snacks

Op de kerstmarkt vind je naast kerstballen ook veel lekkere hapjes. Denk aan veel zoetigheden zoals kerstkoekjes, crêpes met chocoladepasta en warme wafels. Maar ook vind je vooral op de Duitse kerstmarkten braadworsten, zuurkool, soep, worsten, worsten en worsten. Een gluhwein kan op een koude winterdag natuurlijk niet ontbreken.

7

Sprookjesland

Naast eten vind je bij de vele kraampjes souveniertjes, kerstballen, zeepjes, kerstversiering, kaarsen, lampjes, kerststallen en nog meer kerstversiering. De vele lampjes maken een kerstmarkt zo gezellig. Vaak is er ook een schaatsbaan voor de liefhebber. Het leuke van kerstmarkten is dat je binnen een korte tijd je in een hele andere wereld bevind. Zeker de buitenlandse kerstmarkten geven je het gevoel in een sprookjeswereld te zijn. In Keulen zitten ondanks de kou mensen op verwarmde terrasjes luisterend naar live muziek.

26

Ontdek Keulen met de trein!

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

Comments are closed.