Bespreek je droomreis met een Travel Counsellor

Al jaren droom ik van een ontdekkingsreis naar Zuid-Amerika. Het Andesgebergte beklimmen, de gauchosfeer proeven in de uitgestrekte pampas, carnaval vieren in Rio en de grenzen opzoeken in Patagonië.

Mijn reislust

Ongeveer een maand geleden heb ik een ticket geboekt naar Buenos Aires, een enkeltje in januari, om vanuit daar het continent te gaan ontdekken. Mijn reis zal beginnen in Argentinië omdat ik al jaren over Patagonië droom, maar ik weet nog steeds niet wat ik zeker niet mag missen bij een bezoek aan deze grandioze natuurtaferelen, en hoe ik deze reis aan moet gaan pakken. Er zijn onwijs veel boeken over te vinden, maar door de bomen zie je soms het bos niet meer. Waar moet ik allemaal naar toe gaan? Hoeveel dagen moet ik er besteden?

Zo iemand zocht ik

Ik had iemand nodig die me kon helpen met een begin voor deze reis. Iemand die thuis bij je langskomt met boekjes en een landkaart, zo’n reisadviseuse weet je wel? Via een kennis hoorde ik over Travel Counsellors, die met zogenaamde bouwstenen een reis op maat voor je kunnen organiseren. Op het internet ging ik op zoek naar een Travel Counsellor bij mij in de buurt en zo vond ik Will Therèse van Roosmalen. Na mijn korte uitleg over mijn droomreis naar Patagonië maakten we een afspraak per mail en vlak daarna zaten we bij mij thuis aan tafel mijn plannetjes te bespreken.

TCWillTherese

Renate in gesprek met Travel Counsellor Will Therèse

Dan krijg je er wel extra veel zin in!

Will Therèse vertelde mij welke plekken ik absoluut niet mag missen, zoals El Calafate en de Perrito Moreno Gletsjer. Ze bevestigde mij dat ik inderdaad prima zelf met de bus van Buenos Aires naar Patagonië toe kan reizen en vanuit daar gebruik kan maken van een rondreis die zij gaat samenstellen.

Een goede reisadviseuse

Nou kom ik zelf natuurlijk uit de toerismebranche, dus een goede reisadviseuse herken ik direct. Geloof me, Will Therèse is er een!
Tien jaar geleden begon ze met een opleiding aan de Hogeschool Tio naast haar toenmalige werk op de intensive care omdat ze toch ontzettend graag de reisbranche in wilde. Wat bewonder ik haar doorzettingsvermogen om haar dromen te volgen! Ze doet haar werk met veel passie voor reizen en met interesse in haar klanten. ze is met name als het gaat om Scandinavische bestemmingen en cruises een specialist, maar voor een reisje naar Disneyland Parijs of Zuid-Amerika kun je ook bij haar terecht.

Een toevoegde waarde

Wat mag dat kosten zo’n persoonlijk samengestelde rondreis? Die vraag bedacht ik mij aan het einde van ons gesprek. Het kost je niet meer dan wanneer je bij een gewoon reisbureau om de hoek wil boeken, dat is waar het op neer komt.

Ik vertelde haar vervolgens over mijn passie voor ‘nieuwe’ culturen en mijn wens om een slaapplaats tussen de locals te hebben. Will Therèse kent veel mensen in Argentinië en heeft persoonlijk contact met de touroperators dus ik heb er vertrouwen in dat dit gaat lukken!

Prachtige vakanties regelen – Een baan voor jou?

Het is dat ik al zo veel plannen heb gemaakt voor in de toekomst, maar anders zou een baan als Travel Counsellor misschien ook wel wat voor mij zijn. De dromen van mensen in kaart brengen, een reis op maat in elkaar zetten, een kantoortje aan huis en bij mensen thuis langsgaan om een persoonlijk reisadvies te mogen geven – dat moet zeker weten een erg gezellige en vooral uitdagende baan zijn!

Heb jij ook interesse om als Travel Counsellor aan de slag te gaan? Bezoek dan www.wordeentravelcounsellor.nl en lees wat je moet doen om dit te bereiken!

Comments are closed.