Hotspots in Jeruzalem

Levendige restaurants en trendy bars in Israël? Dan denk je toch eerder aan Tel Aviv dan aan Jeruzalem. Toch is het in Jeruzalem ook prima om een avondje uit te gaan. De hottest spots op dit moment zitten in de Beit Yaakov Street vlak bij de Mahane Yehuda markt en in de omgeving.

Nummer 10: Machneyuda

Op nummer 10 tref ik Machneyuda, volgens velen op dit moment het beste restaurant van de stad. Een creatie van drie bekende chefs en een culinair resultaat van alles wat kersvers op de lokale markt verkrijgbaar is. Iedere tafel kijkt de hectische open keuken in en de sfeer is eclectisch. Reserven is een must, want het is meestal voor een week volgeboekt. De meest populaire plek van Jeruzalem en toch heel casual.

Bar Machneyada

Bar Machneyada

Recht aan de overkant hebben ze een bar geopend en onnodig te vermelden; ook een hotspot.

Nummer 11: Bar Haschena

Op nummer 11 strijk ik neer bij Bar Hashchena. Vanaf het tafeltje op het smalle balkon zie ik het trendy uitgaanspubliek naar deze bar komen en al snel wisselen we tips uit over de beste plekjes in Jeruzalem en Amsterdam. Bar Hashchena serveert prima Israëlische wijnen, pizza’s naar keuze en kleine mediterrane gerechten.

Bar Haschens

Bar Haschena

Overdag lekker en vers eten? Midden in de levendige markt Mahane Yehuda vind je Azura. Overigens wel een aantal keren vragen anders vind je het nooit. De tafels zijn de hele dag door bezet, dus even in de rij staan en je hebt een geweldige lunch. Legendarisch eten en een trekpleister voor locals en bekende Israëli. Ook nog eens heel betaalbaar.

Azura

Azura

Alles home made

Een andere bijzondere plek voor een goed vullende lunch is Rachmo ook op de Mahane Yehuda markt en met een tweede vestiging in de autovrije straat Yoel Solomon. Kosher Koerdisch en Irakees en alles “home made”. Probeer de Kube soep.

Lunch bij Rachmo

Lunch bij Rachmo

Cheese Bar

Kaas is een prima afsluiter van een uitstekend diner. Deze Cheese Bar is echter veel meer dan een afsluiter. Het is een avondje uit. De hippe Basher Resto Cheese Bar in Agripas Street brengt kazen uit diverse landen, verse pasta’s, salades, quiches en desserts en laat deze vergezellen met goede wijnen en een aantrekkelijke sfeer. Een initiatief met een injectie uit Parijs van de meest bekende kaashandelaren van de Mahane Yehuda markt. De bediening is gepassioneerd en super vriendelijk. Dankzij de barkeeper ontdek ik mijn favoriete rode wijn; een Cabernet Sauvignon van de Odem Mountain wijngaard in het noorden van Israël.

De cheese bar

De cheese bar

Beteavon (eet smakelijk) en l’chaim (proost), op het leven!

Comments are closed.