Barcelona, openlucht museum van Catalunya

Het knusse hotelletje aan de Costa Brava waar je verblijft heeft een overvloed aan brochures liggen bij de receptie, maar jij gaat liever zelf op pad met de trein richting de indrukwekkende hoofdstad van Catalunya: Barcelona.

Het treinspoor loopt vanaf Malgrat de Mar tot aan Barcelona (Plaça de Catalunya) langs de kust waardoor je kunt genieten van een leuk uitzicht tijdens je treinreis van ongeveer een uurtje.
Treinkaartjes zijn in Spanje veel goedkoper dan in Nederland. Voor een enkeltje betaal je momenteel maar €4,55. Je kan ook een 10-ritten kaart kopen bij de automaat welke je €33,95 kost en handig is als je met veel mensen samen reist. Je mag namelijk met meer mensen op een 10-ritten kaart reizen.

Eenmaal aangekomen op het Plaça de Catalunya in Barcelona sta je meteen om je heen te kijken naar alle leuke straatjes welke je in kunt lopen. Waarschijnlijk zie je pas weer bij terugkomst het plein zelf, want je bent direct afgeleid door la Rambla en de winkelstraat Passeig de Gràcia.

La Rambla

La Rambla

La Rambla

La Rambla is de meest bekende straat van Barcelona gelegen tussen het Plaça de Catalunya en het Monument van Columbus op de haven. Het leukste is eigenlijk om kort over deze straat heen te lopen en om dan gauw ergens links een zijstraatje te pakken. Je komt dan uit in de magische Gotische wijk (El Barrio Gótico) en als je nog wat verder doorloopt zit je zo in El Born, La Ribera of Barceloneta. Je kunt ook rechts een zijstraat kiezen van La Rambla en dan kom je uit in de wijk El Raval. In deze wijken is nog veel middeleeuwse architectuur te zien en ook is het verleden te zien in verschillende musea. Een gedeelte is te zien in het Palau Reial Major en in het Conjunt Monumental de Plaça del Rei. Deze musea hebben vele archeologische vondsten. Het is zelfs mogelijk om ondergrondse ruïnes van de oude Romeinse stad te bezichtigen.

Plaça del Rei - Barrio Gótico

Plaça del Rei – Barrio Gótico

Wist je dat het Parc de la Ciutadella in Barcelona de locatie van de wereldtentoonstelling van 1888 was? De Arc de Triomf, ontworpen door architect Josep Vilaseca i Casanovas was, namelijk destijds de hoofdingang. Wanneer je over het pad loopt van de Arc naar het park toe kun je genieten van de fluitende groene halsbandparkieten die zich verstoppen in de palmbomen.

Arc de Triomf - Barcelona

Arc de Triomf – hoofdingang wereldtentoonstelling 1888

Het Parc la Ciutadella is mijn favoriete plek in Barcelona. Je vindt er veel locals die aan het picknicken of mediteren zijn en er is veel kunst te zien. Het toppunt van dit park is de monumentale waterval genaamd Cascada, welke een beeldhouwwerk is tussen zeven verschillende beeldhouwers waaronder de beroemde Gaudi die de draken op de voorgrond heeft ontworpen tijdens zijn studie.

Parc de la Ciutadella - El Born

Parc de la Ciutadella – El Born

Er zit een treinstation naast de Arc de Triomf, dus je kunt ook daar uitstappen voor een bezoekje aan dit grootse park van Barcelona. Toch raad ik je aan om van het Plaça de Catalunya over La Rambla te lopen en door de zijstraatjes via Barrio Gótico en El Born bij de Arc en het park uit te komen. De afstanden zijn klein, zo kun je binnen 15 minuten lopen vanaf El Barrio Gótico in El Born zijn.

Wil je graag met een gids op pad? Je kunt ter plekke een fietstour regelen of een wandeltour. Ik ben zelf ook gids geweest in Barcelona, dus heb je hulp nodig? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Comments are closed.