Huatulco, het echte Mexico zonder Taco Bell

Negen manieren om van het paradijs te genieten: Tangolunda, Chahue, Santa Cruz, Conejos, Maguey, Cacaluta, Chachacual, Organo en San Agustin. Dat zijn de onvergetelijke baaien van Huatulco.

Strand-Huatulco. ThatWanderlust

Ongerepte stranden

Je kan niet bij alle stranden komen met een taxi, maar je kan er zeker komen met een speedboat. Dat maakt het unieker en minder toeristisch. In de baai van St. Cruz staan genoeg vissers klaar om jou voor een paar peso graag even naar een van de prachtige stranden te brengen. De vissers nemen meestal ook snorkels mee voor je en als je het lief vraagt maken ze een tussenstop bij de vleesmuizengrot (want ook daar kan je alleen met de boot komen). Deze cueva del Murciélago, oftewel vleermuizengrot, bevindt zich langs het strand La Entrega. Daarnaast vaar je zeker voorbij el Bufadero, welke een onderwatergrot is met een tunnel waar het zeewater doorheen omhoog wordt geduwd door de golven daarin.

Het mooie is dat bijna al deze baaien in Mexico nog ongerept zijn. Op Santa Cruz en Maguey vind je wat restaurantjes, maar verder is alles nog heerlijk puur natuur.

El Bufadero

El Bufadero

Authentieke Mexicaanse cuisine

In het dorpje van Huatulco, la Crucecita, vind je vrijwel alleen lokale mensen. De toeristen die daar komen zijn over het algemeen Mexicanen die een paar daagjes met de auto komen genieten.
Je kunt de lokale tequila, oftewel Mezcal proeven in La Casa del Mezcal waar ze je ook chapulines (sprinkhanen) willen laten proberen (echt een aanrader!) en je een schorpioen over je hand kunt laten lopen. Een proeverij met een unieke belevenis van de provincie Oaxaca.

Je zal in la Crucesita of in de woonwijken van Huatulco geen fastfood ketens tegenkomen zoals een McDonald’s of een Taco Bell… alleen de heerlijke authentieke Mexicaanse gerechten worden geserveerd door lokale mensen in hun eigen restaurantjes. Er zitten wel een aantal Italiaanse restaurantjes, voor de liefhebber. Heerlijk, maar deze zijn nog steeds ook erg lokaal.

Wat ik persoonlijk een erg leuk restaurantje vind is Itóo Bistro. Daar wordt je hart verwarmd door de lieve Mexicaanse chef en haar enthousiaste personeel. Bestel hier Chilaquiles; mais tortilla’s met groene of rode saus, mole (Oaxacaanse saus), eieren, kip, kaas en bruine bonen. Verrukkelijk!

Op zoek naar avontuur?

De rivier Copalita is ideal om te gaan raften, maar je kan ook gaan quad rijden of genieten van een prachtige waterval waar je van af kunt springen. Er zijn meerdere watervallen, let wel op dat je naar de mooiste gaat; Las Brisas. Er bestaat namelijk ook nog de waterval genaamd Llano Grande, welke vaak erg druk bezocht wordt en daardoor te druk kan zijn voor een fijn bezoek. Las Brisas aan de andere kant is een rustigere plek met een hogere waterval. Je kunt bij Las Brisas zelfs in de waterval grot klimmen en tegen de kracht van de waterval in hangen.

Cascadas Las Brisas

Cascadas Las Brisas

Vind voordelige vluchten naar Mexico met Skyscanner

Kaart van Huatulco

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.