Magnetic Island

Magnetic Island is een paradijselijk eiland voor de kust van Queensland, Australië. Bergachtig en bosrijk, met talloze baaien die het eiland omringen en vol met wildlife als wallabies, koala’s en tropische vogels. Een geschikt oord voor alle liefhebbers van zon, natuur en eco-spots.
Magnetic Island

Magnetic Island

Twintig minuten varen met de veerboot vanuit Townsville en je zet voet op Magnetic Island. De helft van het eiland is nationaal park en een paradijs voor buidelratten, vleermuizen en wallabies. Het eiland dankt zijn naam aan het op hol geslagen kompas van Captain Cook, dat door magnetische straling veroorzaakt zou zijn. Ook Mount Cook, met 497 m de hoogste berg op het eiland, dankt zijn naam aan deze kapitein.

Magnetic Island is een populair reisdoel voor backpackers en andere Australië-gangers. Je vindt er dan ook veel hotels, hostels en resorts. Er is een uitgebreid netwerk van goed begaanbare wandelpaden, zodat je het eiland zelf kunt verkennen. Een andere manier om Magnetic Island te ontdekken, is het huren van een moke car waarmee je het eiland rond kunt rijden. Jaarlijks worden diverse evenementen georganiseerd, waaronder de Great Tropical Jazz Party (augustus), het Bay Days Festival (september-oktober) en de Magnetic Island Adventurethon.

Natuur en wildlife

Magnetic Island

Magnetic Island kent een grote kolonie koala’s, momenteel zo’n 800. Een goede plek om deze beroemde diertjes te spotten dus! Mocht je dat in het wild nu alsnog niet lukken, dan kun je altijd nog naar Bungalow Bay Koala Village. Deze eco-accommodatie is tevens een reservaat, waarin je onder meer opgevangen krokodillen, koala’s en pythons kunt bewonderen én mee op de foto kunt. Tegen betaling uiteraard, maar daarmee steun je gelijk het reservaat.

Een eiland om niet te missen wanneer je in Australië bent. Bekijk voor meer informatie over locaties en activiteiten de Verkeersbureaus en VVV’s in Australie.

Comments are closed.