Airlie Beach

Airlie Beach in Queensland wordt vooral bezocht door reizigers die een bezoek willen brengen aan de prachtige Whitsunday Islands. Het kleine stadje biedt hiervoor dan ook vele hotels & hostels, restaurants & kroegen en talloze aanbieders van cruises, duikscholen en meerdaagse zeiltochten.

Verblijf

De meeste hostels en backpackersaccomodaties zijn te vinden langs de hoofdweg Shute Harbour Rd. Hier vind je onder meer hostels van YHA, Nomads, Magnums en Base, allen bekende backpackeraccomodaties die door geheel Australië te vinden zijn.

Als je meer geld te besteden hebt, kun je kiezen voor een van de één tot vijf-sterren hotel-resorts die Airlie Beach rijk is.

Laguna

Zwemmen in zee is in Airlie Beach over het algemeen niet mogelijk door de in grote getale aanwezige stingers, ofwel kwallen. Deze kunnen pijnlijke wonden veroorzaken. Zwemmen en zonnebaden kan wel bij de kunstmatig aangelegde laguna. Hier zijn tevens douches, toiletten en badmeesters aanwezig.

Eten & drinken

Airlie Beach heeft een ruim aanbod aan restaurants, van budget tot luxe. Aanraders zijn onder meer Alain’s Restaurant ($$), Deja Vu Restaurant ($$$) en Easy Cafe ($$). Voor pub maaltijden en backpacker specials kun je terecht bij Down Under Bar & Grill en Magnums. Daarnaast zijn er meer dan genoeg pubs & cafés waar je kunt neerstrijken voor een schooner of pint.

Zelf koken? Ga dan naar de kleine Airlie Supermarket (227 Shute Harbour Rd) of naar een van de grotere supermarktketens in het naburige Cannonvale.

Whitsunday Islands

Vanaf Airlie Beach kun je allerlei dagtochten ondernemen: durfals gaan skydiven of parasailen, sportliefhebbers gaan paardrijden, vissen of kayakken op zee. Verreweg de populairste tochten zijn de zeiltochten naar de Whitsundays.

De beste manier om de eilanden van de Whitsundays te ontdekken, is per boot. Kies voor een (luxe) jacht met een kapitein of, als je een ervaren zeiler bent, boek dan een charter zonder kapitein en vaar zelf de Whitsundays over. Er zijn tours voor elk wat wils: gericht op duiken, rust, snorkelen of feestvieren.

Airlie Beach boardwalk

De meeste boten vertrekken vanuit de haven Abel Point Marina. Het naastgelegen Marina Village huisvest talloze restaurants en cafés, en bevindt zich op wandelafstand van de luxe resorts en boetieks van Airlie Beach. Je bereikt Abel Point Marina door een wandeling over de prachtige board walk.

Ga je naar Australië? Overweeg dan zeker een bezoek aan Airlie Beach.

Comments are closed.