Zuidelijk stroomgebied van de Mun Rivier

Het zuidelijk stroomgebied van de Mun Rivier is een interessante streek. Het gaat om ongeveer 80 km ten zuidoosten van Khorat en 40 km ten noordoosten van Wang Nam Khiow tussen de wegen 304 en 224.

Reizen naar Mun Rivier gebied

Lam Chae

In de Mun en de zijrivier Chea liggen stuwdammen. In het meer Lam Chae is een schiereilandje met het dorp Ban Map Krat. Aan het water zijn diverse kampeerterreinen en resorts. Restaurants liggen op drijvers in het water. Je kunt bootjes huren.

Bezienswaardigheden in het zuidelijk stroomgebied van de Mun Rivier

3 km ten noorden van de dam is 100 years old Wooden Bridge. Bijna 800 meter brengen smalle vlonders op palen je door de natte rijstvelden. Je krijgt een goed beeld hoe drassig dit stroomgebied van de Mun Rivier is. Oude watermolens reguleren nog altijd het water.

De ongeving is nog heerlijk ongerept met kleine dorpjes met een goed beeld van het traditionele Thaise platteland maar wel trendy koffietentjes.

 

 

Ook in het plaatsje Khon Buri aan weg 224 op ongeveer 10 km ten noorden van de houten brug vind je keuze aan accommodaties en restaurants.

Mun Bon

Dit stuwmeer in de Mun River ten westen van Lam Chae heeft het onder Thai populaire strand Hat Chong Thom. Er zijn restaurants en je kunt een waterscooter huren. Er is geen accommodatie. Vanaf de dam ervaar een schitterende zonsondergang tussen de bergen op de achtergrond.

Hotels in Mun Rivier gebied

Bantawan Resort/ บ้านตะวัน รีสอร์ท. Eenvoudige houten bungalows op palen. Niet ver van het water. Restaurant. Bootjes te huur. Met ontbijt vanaf THB 1000.

Potdaencharoen Hotel

Eenvoudig, maar betrekkelijk nieuw. Keurige kamers met airco en badkamer. Geen ontbijt en geen restaurant, maar aan weg 224 zijn restaurants en een 7-Eleven. Staat alleen in het Thais aangegeven THB 400.