Wat Ban Rai- De olifantentempel

De Wat Ban Rai tempel ligt in het noordwesten van de provincie Nakhon Ratchasima (Korat). De moderne Wat Ban Rai is opgetrokken in de vorm van een olifant. Via de bek van de olifant onder de opgetrokken slurf betreed je de tempel. Het bouwwerk is voorzien van bonte mozaïeken. Sommige mensen vinden dit kitsch. De tempel staat op een eiland. Dreigend zijn de naga’s: slangen met een veelvoud aan koppen.

Op ongeveer 70 km ten noordwesten van de hoofdstad. Ten westen van weg 2217 niet ver van de grens met de provincie Chaiyaphum.

Bezienswaardigheden in Wat Ban Rai

De meest bekende Bezienswaardigheid in Wat Ban Rai is de olifantentempel. Dit is de toeristische trekker van deze streek.

De olifantentempel

Wat Ban Rai is opgetrokken in de vorm van een olifant.

Overnachten

Lees de tips voor hotels en andere accommodaties in de buurt van de Wat Ban Rai tempel.

Chatpailyn Resort

Twee eenvoudige bungalows, wel sfeervol en netjes. Airco en badkamer. THB 500. Aardige eigenaar. Dichtbij de tempel. Er zijn bij de tempel wat eenvoudige restaurantjes. Open tot 20:00 uur. Tel: +6644973815.

Tantong resort in Bamnet Narong

Op 20 km is net over de grens van de provincie Chaiyaphum ligt Tantong resort. Een leuk resort met een grote en fraaie tuin, met waterpartijen. Keurige en ruime bungalows. Restaurant en ontbijt. Een van de mensen spreekt Engels. Vanaf THB 500.