Phimai

Dit stadje staat bekend om het Historical Park, maar je kunt ook op andere plaatsen veel ontdekken over de geschiedenis. Phimai is een van de weinige steden aan de lange rivier de Mun, hoewel het stadje met de rug tegen de rivier ligt. Het is de moeite waard om een dag extra in Phimai te verblijven.

Reizen naar Phimai

Een onvergetelijke reis naar Phimai kan soms wat ingewikkeld zijn. Ook vervoer in de stad Phimai en de provincie Nakhon Ratchasima kan net even anders zijn dat je gewend bent. Met deze tips kom je verder.

Visum aanvragen voor reizen naar Phimai

Voor reizen naar Thailand kan een visum verplicht zijn. Zie hiervoor visum informatie thailand.

Vliegtickets naar Phimai

Khorat heeft een luchthaven op 25 km van de stad, maar er gaan lang niet altijd reguliere lijnvluchten. Soms probeert een maatschappij het. Bekijk de ticket aanbiedingen.

Beste tijd om te reizen naar Phimai

In onze wintertijd is Phimai op zijn mooist en het fijnst om te verblijven. Het is de koele, droge tijd in Thailand.

Gezond op reis naar Phimai

Zie de gezond op reis naar Thailand informatie. Daar staat ook de vaccinatie informatie. Raadpleeg het advies.

Vervoer in Phimai

Korat’s Bus Terminal 2 is de enige plaats waar je een bus rechtstreeks naar Phimai kunt nemen: ze vertrekken elk half uur van 05:00 tot 22:00. De rit duurt anderhalf uur. Het kleine busstation van Phimai ligt twee kilometer ten westen van het historische park langs Highway 206, maar bussen gaan ook naar de klokkentoren in het centrum van de stad. Songthaews en motortaxi’s zijn beschikbaar bij het busstation.

Bussen stoppen ook bij de klokkentoren in het centrum van de stad:

Fietsen

Diverse accommodaties hebben fietsen voor hun gasten. Het centraal gelegen Boonsiri Guesthouse verhuurt ook fietsen aan niet-gasten.

Bezienswaardigheden in Phimai

Historical Park Phimai

Midden in de stad is het uitgebreide Phimai historisch park met een aantal Khmer-tempels uit de 11e eeuw. Opmerkelijk is dat de tempels uit deze periode zijn gebouwd als Boeddhatempel, terwijl alle andere tempels uit deze tijd Hindoetempels waren. Het complex is het einde van een spoor van tempels vanaf Angkor in Cambodja naar het noorden . Neem de tijd om heerlijk weg te dromen. De ingang ligt aan de zuidkant aan de Anathachinda Road.

Phimai National Museum

Dit museum is naast de oprit van de grote brug over de Mun rivier. Het museum is vooral gericht op vondsten van lokale opgravingen uit de Khmertijd. Behalve beelden vind je hier ook sieraden, aardewerk en houtsnijwerken. Daarnaast is er een interessante foto-expositie over de restauratie van Prasat Hin.

Sai Ngam

Op 2 km van het centrum is de Sai Ngam. Deze heilige banyan boom van 350 jaar oud is de grootste en oudste van Thailand. De boom is versierd met bloemenkransen, wierookstokjes en offergaven. De boom staat niet alleen. Bomen zijn met elkaar verbonden op een eilandje tussen de Mun rivier en een oude meander van deze rivier met een oppervlakte van ongeveer 1350 vierkante meter.

Een reeks paden kronkelt onder grillige takken die aan alle kanten weerspiegelen in kalme vijvers en grachten. Veel Thais geloven dat banyans worden bezet door vrouwelijke geesten. Het hele gebied stroomt in het regenseizoen onder water. Tegenover het heiligdom zijn diverse eetstalletjes en restaurants. Een heerlijke plek.

Pratu

Deze oude stadspoort dateert uit de 13e eeuw. Het was de stadsingang vanaf de weg van Angkor.

Meru Bhramathat

Is het restant van een stoepa uit de 18e eeuw ten tijde van het koninkrijk Ayuthaya. De ruïne is niet ver van de avondmarkt.

Phimai festival 11- 15 november

Tijdens dit festival is er traditionele dans en muziek op straat en op de rivier nemen bont uitgedoste teams in lange roeiboten het tegen elkaar op.

Hotels in Phimai

Volgens Booking.com & Agoda zijn er voldoende hotels in Phimai. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

Phimai Paradise Boutique Hotel****

Prima hotel met lift en zwembad. In het centrum, zijstraatje van Tha Songkran Road rechts ten noorden van de klokkentoren. Het hotel verhuurt fietsen. Populair hotel, dus reserveren valt aan te raden. Er tegenover is een goed tuinrestaurant. Vanaf THB 600 via booking.com.

Moon River Resort

Mooie bungalows van hout of steen met terras in de tuin of aan de rivier. Eigen strandje met zwemgelegenheid. Voor de gasten zijn fietsen. Van een Thai-Duits koppel. Net ten noorden van de brug over de rivier op loopafstand van het centrum. Vanaf THB 690.

Homestay Une Jai Place

Leuk en kleinschalig. Sfeervolle kamers en fraaie tuin. Rustig maar toch centraal gelegen. Vanaf THB 525.

Benya Guesthouse

Eenvoudig maar leuk. Kamer met airco en eigen sanitair. Aardige en behulpzame eigenaresse. Voor de gasten zijn fietsen. Centraal gelegen bij de klokkentoren. Vanaf THB 410.

 

Eten en drinken

Bij de klokkentoren is een heuse bruine kroeg met terras. Je kunt er ook eten. Bij de klokkentoren begint ook de avondmarkt.

Rabiang Mai

Goed en aardig restaurant. Na 20:30 uur is hier live muziek. Veel Thai vinden dit duur. Tegenover het Phimai Paradise Boutique Hotel

Ida eatery & drinks

Trendy restaurant met ook een terras. Tha Songkran Road, vlakbij de klokkentoren.

Vervoer naar Phimai

Korat’s Bus Terminal 2 is de enige plaats waar je een bus rechtstreeks naar Phimai kunt nemen: ze vertrekken elk half uur van 05:00 tot 22:00. De rit duurt anderhalf uur. Het kleine busstation van Phimai ligt 2 kilometer ten westen van het historische park langs Highway 206, maar bussen gaan ook naar de klokkentoren in het centrum van de stad. Songthaews en motortaxi’s zijn beschikbaar bij het busstation. Bussen stoppen ook bij de klokkentoren in het centrum van de stad

5 Tips van het verkeersbureau van Phimai

Om je verblijf in Phimai goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 4 tips

  • Op booking.com vind je voordelige en goede hotels in Phimai
  • in Phimai in Thailand is de lokale valuta Bath (THB). Zorg dat je vooraf bij het GWK wat geld wisselt
  • Wist je dat het in de zomer in PhimaiThailand 5 uur later is dan bij ons in Nederland? Vergeet niet je horloge terug te zetten. In de wintertijd is het in Phimai 6 uur later.
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Phimai

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Nakhon Ratchasima om in de vakantiestemming te komen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Phimai

De T.A.T., de officiële Thaise toeristeninformatie, heeft een informatiecentrum in de stad Nakhon Ratchasima. Het informatiecentrum van de T.A.T. is ten westen van de stad aan de Mittraphap naast het Sima Thani Hotel. Op zondag gesloten. Bij het monument Thao Suranari is een gemeentelijk informatiecentrum voor toeristen. Dit is op zondag gesloten.

Tourism Authority of Thailand Nakhon Ratchasima

2102-2104 Mitraphap Road
Tambon Nai Mueang,
30000 Amphoe Mueang
Thailand
Telefoon: +6644213030


Twitter: twitter.com/thailandfanclub
Facebook: facebook.com/amazingthailand
YouTube: youtube.com/user/tourismthailand
Instagram: instagram.com/tourismthailand

Verantwoordelijk voor de provincies : Nakhon Ratchasima en Chaiyaphum

 

Neem contact op met Tourism Authority of Thailand Nakhon Ratchasima

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Nakhon Ratchasima ontvangen*

Kaart van Nakhon Ratchasima