Nakhon Ratchasima (stad)

De hoofdstad Korat ligt op ongeveer 265 km van Bangkok en geldt als de poort van de Isaan. Als dusdanig is de stad in trek bij tal van bedrijven. De totale agglomeratie heeft meer dan 500.000 inwoners. Korat is dan ook een van de 5 grootste steden van Thailand en feitelijk het belangrijkste stedelijk gebied na Bangkok. Onder buitenlandse toeristen is de stad echter nauwelijks in beeld. Er woont echter wel een redelijke groep westerlingen en verblijft ook een groeiend aantal expats. Samen vormen zij een actieve subcultuur.


Het oude deel van Korat is omgeven door een gracht. Ooit stond hier ook een muur. 1A) De stad is echter al vele jaren uit haar voegen gegroeid en het zwaartepunt heeft zich meer verplaatst naar het westen en weg 2, de Mittraphap. De stad heeft 3 universiteiten en een aantal instellingen voor hoger onderwijs. Het verstedelijkt gebied rond de stad zelf is uitgestrekt.

Bezienswaardigheden in Nakhon Ratchasima

Er zijn niet veel reisbureaus. Royal Orchid is een klein bureautje dat tours in de omgeving kan regelen en lokale vliegtickets verkoopt. Adres 60/1 Buanrong Road. Niet ver van Suranaree Road. Tel: +66815793933. Vraag naar Koen(mevrouw) Pao. Zij spreekt wat Engels. Als de deur op slot zit, is ze in de winkel rechts ernaast. E-mail: 2royalorchitkorat@gmail.com. Of informeer bij de receptie van jouw hotel.

Monument voor Thao Suranari, de Heldin van Khorat

Haar bijnaam is Ya Mo: Oma Mo. In 1826 kwam koning Anuvoung van Vientiane in opstand tegen het centrale gezag van Siam. De vorst veroverde Korat door een list, terwijl de gouverneur op reis was. Alle mannen werden geïnterneerd om weggevoerd te worden naar Laos. De vrouwen moest koken voor de troepenmacht en de gevangen genomen mannen.

Thao Suranari, de vrouw van de assistent-gouverneur, bedacht daarop een plan. De vrouwen voerden de soldaten dronken. Om het eten te bereiden hadden de vrouwen messen nodig. In de nacht verdeelden de vrouwen deze onder de gevangen genomen mannen. De soldaten die in een diepe roes lagen werden volkomen verrast. De militairen die wel het overleefden sloegen massaal op de vlucht. De Thaise koning Rama III stuurde snel een leger en dreef het leger van Anuvoung de Mekong over. Anuvoung’s hoofdstad Vientiane werd volledig verwoest. Zo werd het centrale gezag hersteld. Later moest Siam al gebied aan de linkeroever van de Mekong, de huidige Volksrepubliek Laos, afstaan aan Frankrijk. Bij het monument is de toegangspoort naar de oude stad en een stukje stadsmuur.

Inwoners knielen hier voor hun heldin en bieden offergaven aan. De schalen zijn zeer fraai opgemaakt met fruit en ook met gekookte varkenskoppen.

Het is een levendige plek in de stad met regelmatig optredens. Er vinden diverse festivals plaats ter nagedachtenis. In de avonduren is het monument feestelijk verlicht. Het Thao Suranari Festival vindt plaats van 23 maart tot 3 april.

Maha Viravrong National Museum

Het museum is vrij klein voor een grote stad, maar wel de moeite waard. De collectie bestaat uit prehistorisch aardewerk en bronzenbeelden uit de Khmer Tijd. Er is een behoorlijke hoeveelheid informatie in het Engels die de lange geschiedenis van Khorat beslaat, van de prehistorie tot de heerschappij van Dvaravati en Khmer en tot aan de Ayutthaya- en Rattanakosin-periodes.

Phon Lan Gate

Dit is de monumentale toegangspoort aan de oostzijde van de stad. In de avonduren is deze poort feestelijk verlicht.

Bung ta Lua Lake

Een park rond een meer. Een oase van rust en fraai aangelegd. Het is een vrij groot meer. Om het meer loopt een fietspad en een joggingpad. Er zijn gescheiden stroken voor rustige joggers en echte hardlopers.

Je kunt een kajak huren. Er zijn diverse koffietentjes. Kinderattracties maken het aanbod complet. Om zes uur ‘s avonds houdt de joggende meute abrupt stil als het volkslied vanuit de luidsprekers klinkt. Ook in dit park vinden diverse festivals plaats. Bung ta Lua Lake is een uitstekende plek om Loy Krathong te vieren op de avond van de 12e volle maan van het jaar. Bung ta Lua Lake is ten zuidwesten van de stad.

Reizen naar Nakhon Ratchasima

Een reis organiseren naar Nakhon Ratchasima kan ingewikkeld zijn. Ook vervoer in de provincie Nakhon Ratchasima kan net even anders zijn dat je gewend bent. Met deze tips kom je verder.

Visum aanvragen voor reizen naar Nakhon Ratchasima

Voor reizen naar Thailand kan een visum verplicht zijn. Zie hiervoor visum informatie thailand.

Beste tijd om te reizen naar Nakhon Ratchasima

In onze wintertijd is Nakhon Ratchasima op zijn mooist en het fijnst om te verblijven. Het is de koele, droge tijd.

Gezond op reis naar Nakhon Ratchasima

Zie de gezond op reis naar Thailand informatie. Daar staat ook de vaccinatie informatie. Raadpleeg het advies.

Vliegen naar Nakhon Ratchasima

Khorat heeft een luchthaven op 25 km van de stad, maar er gaan lang niet altijd reguliere lijnvluchten. Soms probeert een maatschappij het. Bekijk de ticket aanbiedingen.

Trein

Het hoofdstation van Nakhon Ratchasima is in het westelijk deel. Van en naar Bangkok gaan 7 treinen per dag, maar het zijn of stoptreinen, of de tijden zijn ongunstig. Het meest gunstig lijken:

  • Special Express nr 21 Vertrek Bangkok 05:45, aankomst Nakhon Ratchasima 14:00
  • Rapid nr 77. Vertrek Bangkok 18:35, aankomst Nakhon Ratchasima 23:17
  • Voor de terugreis naar Bangkok lijkt trein 72 het meest gunstig
  • Vertrek Nakhon Ratchasima10:18, aankomst Bangkok 14:55

Alle treinen stoppen ook in Ayutthaya.

Met de bus is alles aanzienlijk sneller

De nieuwe busterminal is aan weg 2 ten noorden van het kruispunt met weg 224. Nakhon Ratchasima heeft busverbindingen naar tal van steden in de Isaan ook naar steden in andere delen van Thailand. Er gaan veel bussen vanuit Bangkok Mo Chit. Nakhonchai21 doet er 4 uur over. Vanaf dit busstation vertrekken ook om de 30 minuten de bussen naar Phimai. De reistijd is 1,5 uur. Bij de terminal is een standplaats voor toektoeks.

Het oude bus station

Er is ook nog het oude busstation in de stad net ten noorden van Suranaree Road voor een paar busverbindingen in de omgeving.

Vervoer in de stad

Er zijn volop toektoeks. Wel vooraf een prijs afspreken. Songthaews rijden vaste routes. Vraag in je hotel welke route je moet hebben. Er zijn slechts enkele metertaxi’s. Zij kunnen goedkoper zijn dan een toek toek. Je kunt je hotel of in een restaurant vragen om een taxi te bellen. Hoofdkantoor: Tel:+6644370999, Overige nummers: +66854146777, +66868786888.

Fietsen

Zeker in de oude stad kun je prima fietsen. Fietsen zijn te huur midden in de oude stad bij Jompol Bike, Chomphon Road bij Chainarong Road. Daar zijn ook redelijke fietsen te koop. Ook voor reparaties kun je hier terecht. Diverse hotels hebben fietsen.

Hotels in Nakhon Ratchasima

Volgens Booking.com en Agoda is er ruim aanbod aan hotels en overnachtingsmogelijkheden in Nakhon Ratchasima. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips.

Romyen Garden Place****

Mooi hotel, grote kamers, modern ingericht. Vriendelijke staf. Restaurant. Zwembad. Centraal gelegen op 600 meter ten westen van de oude stad. In de directe omgeving zijn restaurants en trendy bars met live muziek Het hotel heeft gratis fietsen. In een rustig zijstraatje van de Jomsurangyad Road. Vanaf THB 1150 via booking.com.

Kwanruen Resort***

Groot hotel, maar toch vriendelijk, zeer ruime en goede kamers. Uitgebreid zwembad. Ten zuiden van de nieuwe stad.. Met prima ontbijt. Vanaf THB 850. Via booking.com.

Moonlight House**

Eenvoudige accommodatie. Wel sfeervolle kamers met airco, eigen sanitair en balkon. Geen lift. Er zijn fietsen voor de gasten. Op 15 minuten lopen van het centrum. Jomsurangyad Road. Vanaf THB 555 via booking.com.

Sakol Hotel

Eenvoudig hotel, wel schoon. Kamers niet al te groot. In de oude stad, Niet ver van het Thao Suranari monument. Vanaf THB 520 via booking.com.

 

 

Eten en drinken in Nakhon Ratchasima

Khorat heeft trendy koffietentjes en restaurants in overvloed. Je hebt keuze uit Thais, Koreaans, Japans, maar ook in sterk toenemende mate steakhouses. Het avondleven is verspreid over de hele stad. Raadpleeg de actualiteit.

Oude stad

De avondmarkt is aan de oostzijde niet ver van Phon Tan Gate. In de Yommarat Road in het noordoosten van de oude stad zijn wat uitgaansgelegenheden met live muziek, zoals Suan Sanook en Mum’s bar.

In het westelijk deel

Langs de Suranaree Road zijn diverse bars en restaurants. Zij liggen wat uit elkaar.

Tiger is coming

Met terras. Populair onder Thaise jongeren. Er is een ruime keuze aan bijzonder bieren, waaronder veel Belgische. Met beschaafde live muziek.

Nomu Bar

Trekt ook veel jong en trendy publiek. Ook met terras en beschaafde live muziek.

Monkey Bar

Britse pub. Deze gelegenheid had als eerste in Thailand echte cider uit Engeland. Onder de bezoekers is een flink deel westerling. De pooltafel en de schermen met sportwedstrijden ontbreken niet. Het is er vrij rustig, maar als je wat informatie van een expat nodig hebt kun je hier terecht. Bij de Monkey Bar is een rij leuke straatstalletjes met tafeltjes en stoeltjes

Cubic Bar

Ligt naast het het Romyen Hotel. Met beschaafde live muziek. Leuke sfeer.

Soi Sansibkamya

Een straatje met eenvoudige uitgaansgelegenheden ten noorden van de universiteit en de technische universiteit en weg 205 op 2 km van de oude stad. Ook ver van Central Plaza.

Baan Fa-rang

Een levendige buitenbar onder een simpel afdak met live muziek. Niet duur. Opgezet door de Nederlander John, maar nauwelijks farangs onder het publiek.

Box Bar

Even verderop met live muziek en trendy, jong publiek. Er zijn meer uitgaansgelegenheden in deze straat.

Nachtleven

Tawan Dang

De tempel voor de onvervalste Isaan country rock in Korat is in het westen van de stad schuin tegenover het Sima Thani Hotel aan de overzijde van de Mittraphap Rond 22:00 uur begint er leven te komen. Het bier is niet goedkoop. Ben je jarig, dan krijg je op vertoon van een legitimatie een gratis fles whisky.
12)

U-Bar

De disco voor studenten. Ook bar en restaurant. Open vanaf 9:30 uur in de morgen. Aan de Mittraphap op 2 km van het grote kruispunt met 224.

Shopping

Khorat is een paradijs voor de liefhebbers van shopping en uitgebreid winkelen.

Terminal 21

Dit uitgebreide winkelcentrum heeft ook bioscopen en restaurant. Midden in de centrale hal staat een replica van de Eiffeltoren. Terminal 21 is net ten noorden van het westelijk deel van de stad aan de overzijde van de Mittraphap bij het grote kruispunt met weg 224.

The Mall

Met 350.000 m2 aan winkeloppervlakte is The Mall het grootste winkelcentrum van de Isaan. Achter het koopparadijs is de Longwall Market. Naast het megawinkelcentrum is het Fantasia Lagoon Waterpark. Een paradijs voor kinderen. In The Mall is een filiaal van Decathlon voor outdoor-kleding, goedkope tenten en kampeerartikelen. The Mall is aan de noordzijde van de Mittrahap, op ongeveer 1,5 km ten westen van het grote kuispunt met weg 224.

Central Plaza

Dit winkelcentrum met o.a. ook een bioscoop ligt eveneens aan de Mittraphap, maar 4 km noordelijker van het grote kruispunt met weg 224.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Nakhon Ratchasima Stad

De T.A.T., de officiële Thaise toeristeninformatie, heeft een informatiecentrum in de stad Nakhon Ratchasima. Het informatiecentrum van de T.A.T. is ten westen van de stad aan de Mittraphap naast het Sima Thani Hotel. Op zondag gesloten. Bij het monument Thao Suranari is een gemeentelijk informatiecentrum voor toeristen. Dit is op zondag gesloten.

Tourism Authority of Thailand Nakhon Ratchasima

2102-2104 Mitraphap Road
Tambon Nai Mueang,
30000 Amphoe Mueang
Thailand
Telefoon: +6644213030


Twitter: twitter.com/thailandfanclub
Facebook: facebook.com/amazingthailand
YouTube: youtube.com/user/tourismthailand
Instagram: instagram.com/tourismthailand

Verantwoordelijk voor de provincies : Nakhon Ratchasima en Chaiyaphum

 

Neem contact op met Tourism Authority of Thailand Nakhon Ratchasima

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Nakhon Ratchasima ontvangen*

Kaart van Nakhon Ratchasima