Nakhon Ratchasima (provincie)

De grootste provincie van Thailand heeft een oppervlakte van 20.000 km2. Dit is ongeveer de helft van de omvang van Nederland. Ooit was Korat de officiële naam. Deze naam wordt in de volksmond nog steeds gebruikt. Van alle provincies in de Isaan ligt Korat het dichtst bij Bangkok. Bergen zorgden echter voor een barrière. De komst van een nieuwe snelweg en hogesnelheidsspoorlijn zullen de provincie nog gemakkelijker vanuit Bangkok bereikbaar maken. De provincie trekt weinig buitenlandse toeristen. Belangrijkste trekkers zijn het Khao Yai National Park en het Phimai National Historical Park.

Khao Yai National Park en omgeving

Khao Yai, opgericht in 1962, is het oudste nationale park van Thailand Met een oppervlakte van meer dan 2100 km2 is het ook een van de grotere parken van het land. Khao Yai betekent “grote berg”. Lees de tips.

Lam Phra Phloeng meer

Het Lam Phra Phloeng meer is op ongeveer 25 km ten noordoosten van Wang Nam Khiow niet ver van Rural Road 3060. Aan de zuidkant van het meer is de Sri Suk Saran Phatthana Bridge over een zijarm van het meer. Een prachtige plek om foto’s te schieten.

Nakhon Ratchasima (stad)

Nakhon Ratchasima (stad) De hoofdstad Korat ligt op ongeveer 265 km van Bangkok en geldt als de poort van de Isaan. Als dusdanig is de stad in trek bij tal van bedrijven. De totale agglomeratie heeft meer dan 500.000 inwoners. Korat is dan ook een van de 5 grootste steden van Thailand en feitelijk het…

Phimai

Phimai is een van de weinig steden aan de lange rivier de Mun, hoewel het stadje met de rug tegen de rivier ligt. Het is de moeite waard om een dag extra in Phimai te verblijven.

Wat Ban Rai

De Wat Ban Rai tempel ligt in het noordwesten van provincie Nakhon Ratchasima. De moderne Wat Ban Rai is opgetrokken in de vorm van een olifant.

Zuidelijk stroomgebied van de Mun Rivier

Het zuidelijk stroomgebied van de Mun Rivier is een interessante streek. Het gaat om ongeveer 80 km ten zuidoosten van Khorat en 40 km ten noordoosten van Wang Nam Khiow tussen de wegen 304 en 224.

5 Tips van het verkeersbureau van Nakhon Ratchasima

Om je verblijf in Nakhon Ratchasima goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 4 tips

  • Op booking.com vind je voordelige en goede hotels
  • in Nakhon Ratchasima in Thailand is de lokale valuta Bath (THB). Bestel voor je reis contant geld bij GWK-Travelex voor de 1e dagen in Nakhon Ratchasima.
  • Wist je dat het in de zomer in Nakhon Ratchasima/Thailand 5 uur later is dan bij ons in Nederland? Vergeet niet je horloge terug te zetten. In de wintertijd is het in Nakhon Ratchasima 6 uur later.
  • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Nakhon Ratchasima

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Nakhon Ratchasima om in de vakantiestemming te komen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Nakhon Ratchasima

De T.A.T., de officiële Thaise toeristeninformatie, heeft een informatiecentrum in de stad Nakhon Ratchasima. Het informatiecentrum van de T.A.T. is ten westen van de stad aan de Mittraphap naast het Sima Thani Hotel. Op zondag gesloten. Bij het monument Thao Suranari is een gemeentelijk informatiecentrum voor toeristen. Dit is op zondag gesloten.

Tourism Authority of Thailand Nakhon Ratchasima

2102-2104 Mitraphap Road
Tambon Nai Mueang,
30000 Amphoe Mueang
Thailand
Telefoon: +6644213030


Twitter: twitter.com/thailandfanclub
Facebook: facebook.com/amazingthailand
YouTube: youtube.com/user/tourismthailand
Instagram: instagram.com/tourismthailand

Verantwoordelijk voor de provincies : Nakhon Ratchasima en Chaiyaphum

 

Neem contact op met Tourism Authority of Thailand Nakhon Ratchasima

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Nakhon Ratchasima ontvangen*

Kaart van Nakhon Ratchasima