Pak Khat

Deze plaats aan de Mekong op ongeveer 50 km ten westen van de hoofdstad ligt nog net in de provincie Bueng Kan. In Pak Khat is de opmerkelijke Wat Sawang Arom. De gouden cedi blinkt in het zonlicht bovenop een rots. Vanaf deze rots heb je adembenemend uitzicht over de Mekong.

Vanaf het uitkijkplatform heb je een adembenemend uitzicht op de omgeving. Hieronder, onder de overhangende rots, is er een kloosterlijke hal met een verstelbaar Boeddhabeeld. De tempel kent ook een prachtige combinatie van grote zwerfstenen en beelden. Pak Khat is een levendig stadje met aardig wat voorzieningen.

Bezienswaardigheden in Pak Khat

Bueng Kan Living Community Museum

In Ban Khilek Yai, Tambon Nong Phan Tha. Het toont een woonhuis en de woonomgeving in de isaan zoals het was. Het doel is om de traditionele wijze van leven in de Isaan aan toekomstige generaties te laten zien. In het museum is een weergave van kamers gebaseerd op gebruik in het dagelijks leven; zoals slaapkamer, studio, woonkamer, keuken, etc. Verder zijn er producten van de dorpelingen in de gemeenschap te koop; zoals geweven stof, mandenmakerij en handwerk. Tegenover het huis is een grote schildering van een naga, de mystieke slang.

Het museum is elke dag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur. Toegangsprijs is THB 50 per persoon. Het museum is op ongeveer 25 kilometer ten zuiden van Pak Khat. Via weg 2095.

Overnachten in Pak Khat

Je vindt diverse resorts en restaurants met als speciale aanbeveling: KongKhamKoon hotel. Mooie grote kamers met ontbijt rond een zwembad. Het resort is aan een smal weggetje langs de Mekong ten noorden van het stadje. In het hotel weet men veel over de omgeving en kan men trips regelen naar Phu Thok en de watervallen. Tel: +66844484229. Vanaf THB 650 bij agoda.com

 

 

Reizen naar Pak Khat

Twee keer per dag gaat een Sawasdee Esan bus van Bangkok Mo Chit naar Pak Khat. Reistijd bijna 13 uur. Er gaan een keer per uur minibussen van en naar Nong Khai, Undon Thani en Bueng Kan.

Vanuit Pak Khat kun je een uitstapje maken naar het Bueng Kan Living Community Museum.

Visum aanvragen voor reizen naar Bueng Kan

Voor je Pak Khat reis heb je een visum nodig. Bekijk de vereisten voor het Thailand visum. Zonder geldig visum kun je niet naar Pak Khat reizen.

Beste tijd om te reizen naar Bueng Kan

In onze wintertijd is Bueng Kan op zijn mooist en het fijnst om te verblijven. Het is de koele droge tijd in de stad.

 

Gezond op reis naar Bueng Kan stad

Zie de gezond op reis naar Bueng Kan informatie. Daar staat ook de vaccinatie informatie.

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Bueng Kan

De T.A.T., de officiële Thaise toeristeninformatie, heeft geen informatiecentrum in Bueng Kan. De provincie valt onder het kantoor van de T.A.T. in Udon Thani.

Tourism Authority of Thailand Bueng Kan

16 5 Mukkha Montri, Tambon Mak Khaeng, Mueang Udon Thani District
41000 Udon Thani
Thailand
Telefoon: +6642325407


Twitter: twitter.com/thailandfanclub
Facebook: facebook.com/amazingthailand
YouTube: youtube.com/user/tourismthailand
Instagram: instagram.com/tourismthailand

 

Neem contact op met Verkeersbureau Bueng Kan

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.